cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Πως έσπασε το τοξικό του ξόρκι;

Την δίκη της ενδιαφέρουσα εκδοχή εκθέτει η διεθνολόγος Κατερινα Τσουκαλά για τις αιτίες που οδήγησαν στην παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson…

Πως έσπασε το τοξικό του ξόρκι;

Παραιτείται ο ενορχηστρωτής και εκτελεστής του Brexit έπειτα από παραίτηση σχεδόν όλου του υπουργικού του συμβουλίου. Σκόνταψε στα ψέματα του και στο τέλος είπε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο!!!

Σχόλιο της Κατερίνας Τσουκαλά (Διεθνολόγος)
για την παραίτηση Boris Johnson

Δεν υπάρχει ούτε ένας Βρετανός πολίτης στις δημοσκοπήσεις πλέον ο οποίος δεν έχει αντιληφθεί και βιώσει στο πετσί του την ύφεση, φτωχοποίηση και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στη χώρα λόγω Brexit (και χρόνια πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία).

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου βυθίζεται σε μια άνευ προηγουμένου περίοδο στασιμότητας, με την αύξηση της παραγωγικότητας να επιβραδύνεται σε ρυθμούς που έχουν να καταγραφούν από τα πρώτα χρόνια της Βιομηχανικής Επανάστασης και με την ανισότητα να συνεχίζει να μεγαλώνει.

Η λίρα όλο και αποδυναμώνεται εν μέσω εντεινόμενων πληθωριστικών πιέσεων και οξείας πολιτικής κρίσης. Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Βρετανίας κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο αρνητικό ιστορικό ρεκόρ. Το δε βιοτικό επίπεδο στη χώρα υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εδώ και πάνω από μισό αιώνα.

Είναι πάντως άξιον απορίας πως είναι δυνατόν ο μέσος Έλληνας να πιστεύει ότι για την αισχροκέρδεια από την τιμή της βενζίνης μέχρι τις εξωφρενικές ανατιμήσεις στο ρεύμα και στις τιμές προϊόντων στα supermarket ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο ο πόλεμος στην Ουκρανία…

Έριξε το φταίξιμο σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon