cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 10.05 2024

Τραγικό το σχέδιο της ΝΔ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στη Μπανανία, που κτίζει μεθοδικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλα μπορούν να συμβούν ακόμα και το να ιδρύσει μη κρατικό πανεπιστήμιο ένα… fund!

Τραγικό το σχέδιο της ΝΔ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στη Μπανανία, που κτίζει μεθοδικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλα μπορούν να συμβούν ακόμα και το να ιδρύσει μη κρατικό πανεπιστήμιο ένα fund που η δουλειά του είναι να εξαγοράζει επιχειρήσεις χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με την εκπαίδευση.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι στο νόμο του κράτους για ίδρυση, δήθεν και καλά, ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα αποκαλύφθηκαν πλήρως τα σχέδια της ΝΔ.

Ήλθε ο διεθνής επιχειρηματικός όμιλος, που έχει εξαγοράσει και κατέχει στη χώρα μας επτά ιδιωτικά νοσοκομεία, την Εθνική Ασφαλιστική, τα GOODY’s και το EVEREST και θα ιδρύσει, λέει, και ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο οποίο μάλιστα θα σπουδάζουν μελλοντικοί γιατροί!!!.

Και ο παραλογισμός δε σταματά εδώ καθώς το πράσινο φως για την κίνηση αυτή έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, παρακαλώ…

Όχι το Υπουργείο Παιδείας αλλά η Επιτροπή Ανταγωνισμού λες κι έχει έστω την παραμικρή σχέση ο ανταγωνισμός της αγοράς, που υποτίθεται πως ελέγχει αυτή η Επιτροπή, με το δημόσιο αγαθό της Παιδείας.

Και θυμάστε τότε που η ΝΔ μοίραζε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς επιχειρώντας να πείσει, μέσα από τα φερέφωνα της ΜΜΕ, πως ενδιαφέρονται να έλθουν στη χώρα μας και να ιδρύσουν πανεπιστήμια το Harvard, το MIT και το Columbia;

Όταν έδεσε το γάιδαρο της, με την ψήφιση του νόμου, αποκάλυψε και τις αληθινές προθέσεις της, δηλαδή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που οραματιζόταν να έχουν τόση σχέση με το αγαθό της εκπαίδευσης, και μάλιστα τη μη κερδοσκοπική, όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon