cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 08.05 2024

Χαμός στο Αρκαλοχώρι – Πότε ανακοινώνει επίσημα ο Κεγκέρογλου

Από εκεί που δεν θα το περίμενε κανείς, έχουν αρχίσει σοβαρά τα “όργανα” στο Αρκαλοχώρι και το Δήμο Μινώα Πεδιάδος…

Χαμός στο Αρκαλοχώρι – Πότε ανακοινώνει επίσημα ο Κεγκέρογλου

Στο Αρκαλοχώρι, που ο Μανώλης Φραγκάκης κέρδισε το Δήμο για 24 ψήφους διαφορά και ο Ζαχαρίας Καλογεράκης «δέχθηκε» να χάσει για να πάει στη συνέχεια πρόεδρος στον ΕΣΔΑΚ. Στο Αρκαλοχώρι και το Δήμο Μινώα Πεδιάδος που όλοι κι όλοι ψήφισαν κάτι παραπάνω από 11.000 άνθρωποι. Κάτι που σημαίνει πως λίγο μεγάλο σόι να έχεις απλά στην περιοχή και να κερνάς και δυο ρακές πού και πού, έχεις βγεις τουλάχιστον … αντιδήμαρχος. 

Κι όμως… οι μνηστήρες φαίνεται να είναι πολλοί και δύσκολα αντιλαμβάνεται κάποιος το “στρίμωγμα”! Θα μου πει κανείς… αεροδρόμιο στο Καστέλι! Νέες συνδέσεις! Τρένα και προαστιακοί! Ανάπτυξη! Ελάτε τώρα! Αλήθεια τι κέρδισαν τα Σπάτα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»; 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το ενδιαφέρον άρχισε να αυξάνεται απ’ όταν ανακοίνωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ότι θα πάει υποψήφιος δήμαρχος στην περιοχή και θα αφήσει μετά από 18 και πλέον χρόνια τη Βουλή των Ελλήνων.

Που στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον, αν ο Βασίλης ο Κεγκέρογλου πήγαινε για δήμαρχος, πιο εύκολα θα μπορούσε να πάει Ηράκλειο, παρά Αρκαλοχώρι. Αλλά, εντάξει, εγώ μπορεί να τα βλέπω και αλλιώς τα πράγματα και να χάνω τη “μεγάλη εικόνα” που πιθανά να έχουν στο μυαλό τους το ΠΑΣΟΚ, ο Κεγκέρογλου και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Θα μας πείτε… έρχονται χωροταξικά, έρχεται αεροδρόμιο, έρχονται δρόμοι, έρχονται υποτίθεται αναβαθμίσεις μετά το σεισμό. Ίσως ονειρεύεται για το τέλος της καριέρας του ο Βασίλης Κεγκέρογλου να μείνει στην  πολιτική ιστορία ως ο… επιτυχημένος, Υφυπουργός, Γραμματέας, Αυτοδιοικητικός, πολιτικός που επέστρεψε στον τόπο του και κατάφερε να κάνει κοσμογονία. Οκ. Αυτό να το δεχτώ. Δεν είναι κακό άλλωστε κανείς να ονειρεύεται ακόμα και όταν πρακτικά βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της πολιτικής του καριέρας…

Όπως μας λένε μάλιστα οι πηγές μας, ή καλύτερα οι κοριοί (όρος που είναι και της μόδας τώρα τελευταία) του cretanews, η εκστρατεία του έχει αρχίσει ήδη και είναι δυναμική. Με τον ίδιο να κάνει στρατηγικές εμφανίσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του cretanews ετοιμάζεται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του στη γιορτή του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, που έχει κι έναν συμβολισμό λόγω της 133 Σμηναρχίας Μάχης και των τουρκικών προκλήσεων, αλλά και λόγω του επικείμενου αεροδρομίου.

Έξυπνο marketing; Ναι. Αν είσαι φαν του νέου Αεροδρομίου και των εργολάβων. Αν όμως είσαι υποστηρικτής του κόσμου τότε καλύτερο marketing με υψηλούς συμβολισμούς θα ήταν η επίσημη ανακοίνωση να γινόταν πχ στον καταυλισμό των σεισμόπληκτων. Και από εκεί να δινόταν και ένα ξεκάθαρο πρώτο δυνατό και καθαρό μήνυμα προς την τρέχουσα δημοτική αρχή που ένα χρόνο μετά τον σεισμό παλεύει ακόμα να καθαρίσει τα μπάζα από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος.

Αυτά τα λέμε βέβαια εμείς που δεν είμαστε και χαρωπά λαγουδάκια της ΤΕΡΝΑ αλλά μας ενδιαφέρει περισσότερο το συμφέρον του κόσμου. Τα υπόλοιπα ΜΜΕ προφανώς θα πανηγυρίζουν με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κεγκέρογλου από το αεροδρόμιο. Μπορεί να βάλουν πάλι και κανένα γερανό στο φόντο από πίσω για να φαίνεται και η… “ανάπτυξη”.

Πάμε τώρα στα υπόλοιπα: Διότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου μπορεί να ετοιμάζεται ήδη, αλλά δεν θα είναι ο μόνος υποψήφιος κι ούτε θα κάνει περίπατο όπως φαίνεται. 

Ο Αριστείδης Μανουράς έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητα του, θεωρώντας πως θα λάβει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ή τουλάχιστον θα συγκεντρώσει μια μεγάλη πλειοψηφία του «δεξιού κοινού» και όχι μόνο, και θα ανακόψει την ΠΑΣΟΚική πορεία Κεγκέρογλου

Ο νυν Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, με ευρύτερα πολιτικά ερείσματα, θεωρεί επίσης πως αφού μία φορά κατάφερε να κατατροπώσει έναν αντίπαλο με κομματικό υπόβαθρο και διασυνδέσεις, μπορεί να το ξανακάνει και μάλιστα πολύ ευκολότερα, αφού πλέον ξέρει καλά τι συμβαίνει κι έχει και στην πλάτη του μία θητεία. Αν και επιτυχημένη δεν την λες καθόλου την θητεία αυτή (το αντίθετο φαίνεται από τα γεγονότα), ωστόσο, το περιβάλλον Φραγκάκη δεν θέλει με τίποτα να διακινδυνεύσει μία πιθανή ήττα κι είναι έτοιμο να δώσει τις δικές του μάχες για να τον στηρίξει. 

Την ίδια ώρα, ο πρώην Δήμαρχος Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, μέσα από τη «Μινώα Ενεργειακή» μπορεί να έχει αποσυρθεί ο ίδιος από τα αυτοδιοικητικά, αλλά όχι από τα κοινά. Οι φήμες μάλιστα που ήθελαν να προωθεί τον επιστημονικό συνεργάτη της «Μινώα» Δημήτρη Κατσαπρακάκη, μπορεί εν μέρει να διαψεύθηκαν, αλλά δεν ακυρώθηκαν εντελώς, οπότε τα σενάρια συνεχίζουν να υφίστανται. 

Κάτω από αυτό το πρίσμα, κι εφόσον όλες οι υποψηφιότητες φθάσουν ως το τέλος, διότι με το νέο εκλογικό σύστημα τα πάντα είναι ρευστά, μια οποιαδήποτε νίκη στο Αρκαλοχώρι φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon