cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Χαστούκι ξεγυρισμένο από τη Eurostat στην «κορυφαία χώρα» του Economist

Θυμάστε που το περιοδικό Economist ανέδειξε την Ελλάδα ως κορυφαία χώρα από τις οικονομίες του πλούσιου κόσμου το 2023; Και βγήκε σύσσωμος ο κυβερνητικός θίασος και πανηγύριζε για την επιτυχία;

Χαστούκι ξεγυρισμένο από τη Eurostat στην «κορυφαία χώρα» του Economist

Ε τώρα έρχεται η Eurostat και δίνει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ένα χαστούκι ξεγυρισμένο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat το 2023 η «κορυφαία» χώρα μας βρέθηκε δεύτερη από το τέλος ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά στον δείκτη του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), εκφρασμένου σε μονάδες αγοραστικής δύναμης.

Η Βουλγαρία από όλες τις χώρες της ΕΕ κατείχε την τελευταία θέση στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με 64 μονάδες, και η Ελλάδα ακολούθησε με 67 μονάδες.

Είδατε επιτυχία ο Κυριάκος;

Προφανώς στην Eurostat δεν μπορούσε να δώσει «δωράκι» και έτσι τον περιποιήθηκε καταλλήλως.
Σύμφωνα δε με έκθεση του Ινστιτούτου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΕΤUC) στην Ελλάδα οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 0,2%, αλλά τα εταιρικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 5,9%, με τον τρίτο ταχύτερο ρυθμό στην ΕΕ των 27.

Και επίσης να θυμίσουμε ότι το 2022 οι Έλληνες απώλεσαν πάνω από το 9,2% της πραγματικής αξίας του μισθού τους, εξαιτίας του πληθωρισμού.

Κι αυτό ενώ την ίδια χρονιά τα κέρδη των ελληνικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν σχεδόν κατά 7%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλο αυτό λοιπόν το παρουσιάζει ο Κυριάκος ως οικονομική επιτυχία εντός και εκτός Ελλάδας και μόνο οι πολίτες που βλέπουν από τις αρχές κάθε μήνα άδεια την τσέπη τους ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει.

Το γιατί μέχρι σήμερα δεν αντιδρούν στο υπαρκτό και τεράστιο πρόβλημα είναι άλλο θέμα που πραγματικά θα άξιζε να μελετήσουν οι ειδικοί.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon