cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων: Το σπίτι της Τέχνης

Εγκαινιάστηκε το 2002 και από τότε, πάνω από 60 εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί σε δημότες και επισκέπτες των Χανίων…

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων: Το σπίτι της Τέχνης

Κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και στις προσπάθειες για ανάδειξη των Χανίων ως πολιτιστικού προορισμού διαδραματίζει η Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης φιλοξενώντας εκτός από την μόνιμη συλλογή της, σημαντικές περιοδικές εκθέσεις.

Εκθέσεις που αποτελούν πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους, ενώ παράλληλα προωθούν τον πολιτισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα (κυρίως σε μαθητές σχολείων), με σειρά προγραμμάτων δράσεων και επισκέψεων παιδαγωγικού χαρακτήρα.

Οι περιοδικές εκθέσεις

Στην Δημοτική Πινακοθήκη από τις 8 Οκτωβρίου έως και τις 31 Ιανουαρίου 2023, φιλοξενείται η έκθεση «John Craxton: Μια ελληνική ψυχή», που από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της προσελκύει το κοινό.

Είναι η τρίτη πολύ σημαντική έκθεση τα τελευταία δύο χρόνια και μετά την περίοδο της πανδημίας, καθώς προηγήθηκαν η έκθεση της συλλογής Κρασάκη, και η έκθεση Χατζηϊωάννου «Το Πάθος του ορατού».

Η Πινακοθήκη με αριθμούς

Την έκθεση της συλλογής Αντώνη και Άζιας Χατζηϊωάννου «Το πάθος του ορατού», από τις 28 Μαΐου έως και 22 Σεπτεμβρίου 2022, επισκέφθηκαν 4.125 άτομα.

Η έκθεση «η Ελλάδα μετά την επανάσταση. Καλλιτεχνικοί θησαυροί», από την συλλογή Τίνας και Μιχάλη Κρασάκη διήρκησε από τις 30 Οκτωβρίου 2021 έως και τις 30 Απριλίου 2022.

Αρχικά η διάρκεια της ήταν προγραμματισμένη για μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 , ωστόσο το αυξημένο ενδιαφέρον , οδήγησε τους διοργανωτές στην απόφαση να την παρατείνουν για έναν μήνα.

Την έκθεση επισκέφθηκαν:

2771 μαθητές, δημοτικών γυμνασίων και λυκείων σε οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδραστικές ξεναγήσεις.

748 άτομα με οργανωμένες ξεναγήσεις από τον επιμελητή Δημήτρη Ανδρεαδάκη.

3.637 άτομα ελεύθεροι επισκέπτες.

Το γενικό σύνολο των επισκεπτών ήταν 7156.

Χώρος φιλοξενίας έργων τέχνης

Η Δημοτική Πινακοθήκη βρίσκεται στη καρδιά της πόλης των Χανίων, επί της οδού Χάληδων που συνδέει την νέα με την παλιά πόλη

Σε ένα καλαίσθητο τριώροφο κτίριο του 20ου αιώνα 900 τετραγωνικών μέτρων, στεγάστηκε το όραμα της ύπαρξης ενός χώρου όπου φιλοξενείται και αναδεικνύεται η συλλογή έργων τέχνης του Δήμου Χανίων. Εγκαινιάστηκε το 2002 και από τότε, πάνω από 60 εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί σε δημότες και επισκέπτες των Χανίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon