cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

«Επιστρέφει» έπειτα από δύο χρόνια το «Dance Days Chania»

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας «επιστρέφει» στα Χανιά η διοργάνωση του «Dance Days Chania»…

«Επιστρέφει» έπειτα από δύο χρόνια το «Dance Days Chania»

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πρόκειται για την 12η διοργάνωση που στηρίζουν η Περιφέρεια, ο Δήμος Χανίων και η Πολιτιστική Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ).

Κατά τη συνέντευξη ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Αντώνης Παπαδεράκης τόνισε ότι η διοργάνωση αποτελεί μέρος μιας σειράς σημαντικών πολιτιστικών διοργανώσεων στα Χανιά που όπως τόνισε, «δημιουργούν ισχυρούς θεσμούς πολιτιστικής δραστηριότητας, ποιότητας και βάθους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη διοργάνωση «έρχεται», μετά το φεστιβάλ βιβλίου, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη το Φεστιβάλ Γης, ενώ θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο το φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης αναφέρθηκε στην παρουσία χορευτών από πολλές χώρες στο 12ο «Dance Days Chania», τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν πρωτότυπες δράσεις που σχετίζονται με τον χορό, τόσο επί σκηνής, όσο και σε διάφορα σημεία της πόλης. «Στήνεται ένα μεγάλο σκηνικό πολιτισμού στην πόλη», είπε χαρακτηριστικά.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου και, όπως ανέφερε η μάνατζερ της διοργάνωσης Χρύσα Γεωργίου, σε αυτό θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες από 11 χώρες. Το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», ο προμαχώνας «San Salvantore», η πλατεία Κατεχάκη, η πλατεία Γιαλί Τζαμισί, ο πολυχώρος «Όξο Νού», ειναι μερικά απο τα σημεία των εκδηλώσεων.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του «Dance Days Chania», Σοφία Φαλιέρου, ανέφερε ότι η θεματική του φεστιβάλ αφορά το σώμα σε κίνηση. Όπως είπε, για το φεστιβάλ εργάζονται περισσότεροι από 50 εθελοντές, ενώ σημαντική είναι η συνδρομή της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου. Όπως επεσήμανε, «διαμορφώνουμε ενα πρόγραμμα καθαρά ανθρωποκεντρικό, που ελπίζουμε να συνομιλήσει με τις καρδιές του κοινού».

Η επιμελήτρια της ενότητας του φεστιβάλ «χορός μέσα από την κάμερα», Αλίκη Χιωτάκη, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ενότητα θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Αυγούστου στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», με 34 συμμετοχές από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων υπάρχουν και 8 ελληνικές συμμετοχές.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon