cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Σε επίπεδα – ρεκόρ κινείται η αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Επίδοση – ρεκόρ αναμένεται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα φέτος, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι η χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2019

Σε επίπεδα – ρεκόρ κινείται η αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης
Φωτογραφία από Antonio Kovonni από το Pixabay

«Θεωρούμε ότι η υπόλοιπη καλοκαιρινή σεζόν θα κινηθεί σε επίπεδα – ρεκόρ για τη βραχυχρόνια μίσθωση, τόσο σε επίπεδα πληρότητας όσο και σε επίπεδα τιμής διανυκτέρευσης», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, Νάσος Γαβαλάς.

«Ήδη από την Άνοιξη προβλέπαμε ότι οι κρατήσεις για την φετινή σεζόν ήταν πιθανό να ξεπεράσουν ακόμη και αυτές του 2019, χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό συνολικά. Παρά ένα σχετικά μουδιασμένο Ιούνιο, κυρίως στην Κρήτη, πλέον θεωρούμε ότι η υπόλοιπη καλοκαιρινή σεζόν θα κινηθεί σε επίπεδα ρεκόρ για τη βραχυχρόνια μίσθωση, τόσο σε επίπεδα πληρότητας όσο και σε επίπεδα τιμής διανυκτέρευσης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδέσμου εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Mint, Νάσος Γαβαλάς.

Αναφορικά με την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ακόμα δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, καθώς οι παγκόσμιες εξελίξεις (κόστος ενέργειας, πληθωρισμός) θα καθορίσουν τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πάνω από 187 χιλιάδες τα καταλύματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Transparent, στρατηγικού συνεργάτη του συνδέσμου εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (STAMA Greece), το σύνολο των καταλυμάτων της χώρας που βρίσκονται στις πλατφόρμες της χώρας ανέρχονται σε 187.695, εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών.

Βάσει των ίδιων στοιχείων της, το σύνολο των καταλυμάτων στην περιοχή της Αθήνας και Πειραιά, εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών, αυτή τη στιγμή είναι 11.328, ενώ 3.047 είναι τα καταλύματα στη Θεσσαλονίκη.

Στη Μύκονο η ακριβότερη μέση τιμή διανυκτέρευσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Transparent, η πληρότητα και οι μέσες τιμές στους βασικούς νησιωτικούς προορισμούς έχουν ως εξής:

  • Κρήτη: Πληρότητες (occupancy) στο 82% με μέση τιμή διανυκτέρευσης (ADR) στα 345€
  • Ρόδος: Πληρότητες (occupancy) στο 63% με μέση τιμή διανυκτέρευσης (ADR) στα 250€
  • Κέρκυρα: Πληρότητες (occupancy) στο 85% με μέση τιμή διανυκτέρευσης (ADR) στα 156€
  • Μύκονος: Πληρότητες (occupancy) στο 75% με μέση τιμή διανυκτέρευσης (ADR) στα 742€
  • Σαντορίνη: Πληρότητες (occupancy) στο 100% με μέση τιμή διανυκτέρευσης (ADR) στα 320€

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon