cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Τελετή έναρξης του Διεθνούς Διαγωνισμού ελαιόλαδου στη Σητεία

Στη Σητεία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 7ου Διεθνή Διαγωνισμoύ Ελαιολάδου, «Αthena International Olive Oil Competition»…

Τελετή έναρξης του Διεθνούς Διαγωνισμού ελαιόλαδου στη Σητεία

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το Δήμο Σητείας, το Επιμελητήριο Λασιθίου, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας και την εταιρεία Vinetum και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πάνω από 550 δείγματα από εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα θα αξιολογηθούν από διεθνή κριτική επιτροπή 30 δοκιμαστών, σύμφωνα με αυστηρά πρωτόκολλα που εγγυώνται το αδιάβλητο της διαδικασίας. Οι κριτές, κατά τα 2/3 ξένοι, ήρθαν στη Σητεία από 13 διαφορετικές χώρες.

Πρόκειται για σημαντικές προσωπικότητες γευσιγνωσίας του ελαιολάδου, οι οποίοι εκτός από τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αξιολόγησης, θα συμμετάσχουν στο πλούσιο πρόγραμμα της οργανωτικής επιτροπής που στόχο έχει την προβολή του ελαιολάδου της Σητείας μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της περιοχής μας. 

Η τελετή έναρξης περιελάμβανε την παρουσίαση του βιβλίου του φωτογράφου Μανόλη Τσαντάκη με τίτλο «Οι αιωνόβιες ελιές της Κρήτης», παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων και έκθεση ελαιολάδων από παραγωγούς του Νομού Λασιθίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon