cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Α. Ξανθός: Αν ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί, ας παραιτηθεί

Την παραίτηση του υπουργού Υγείας, αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση στη φαρμακευτική αγορά, ζήτησε από τη Βουλή ο βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας στον Θάνο Πλεύρη που δήλωσε ότι η κρίση είναι παγκόσμια…

Α. Ξανθός: Αν ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί, ας παραιτηθεί

Αντιπαράθεση στη Βουλή σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Ρεθύμνου, Ανδρέα Ξανθού, αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων στην αγορά.

«Όσο η ζοφερή πραγματικότητα των ελλείψεων στα φάρμακα εκθέτει την κυβέρνηση και κυρίως τον υπουργό Υγείας, ο κ. Πλεύρης αποθρασύνεται: Φταίνε οι πάντες εκτός από τον ίδιο. Φταίει η παγκόσμια έλλειψη πρώτων υλών, φταίνε οι γιατροί, φταίνε οι γονείς, φταίει πάνω απ‘ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» σημειώνει ο Ανδρέας Ξανθός.

Νωρίτερα, με δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε προηγούμενη δήλωση του κ. Ξανθού, περιέγραψε το πρόβλημα ως παγκόσμιο και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είχε νομοθετήσει υπέρ των πολυεθνικών του φαρμάκου.

«Αρκετά με τη γελοιότητα και τη χυδαιότητα», συνέχισε ο κ. Ξανθός. «Γιατί είναι γελοίος ο ισχυρισμός ότι η ΝΔ και κ. Πλεύρης είναι απηνείς διώκτες των πολυεθνικών φαρμάκου», σημείωσε.

Ο κ. Ξανθός χαρακτήρισε ως πολιτική χυδαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών, τονίζοντας άνοιξε μέτωπο με τη διαφθορά στην Υγεία και και «θωράκισε» θεσμικά τη φαρμακευτική πολιτική.

«Αν ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά αυτή τη  σοβαρή κρίση στη φαρμακευτική αγορά, ας παραιτηθεί, αλλά ας σταματήσει όμως να εκτοξεύει «λάσπη» γιατί προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών και δεν λύνει κανένα πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Ξανθός.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon