cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Αν. Ξανθός-Ρέθυμνο: «Το ΕΣΥ υπό διάλυση και το προσωπικό σε απόγνωση»

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο και στην ΤΟΜΥ Ρεθύμνου όπου συζήτησε με το προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου, πραγματοποίησε την Τετάρτη, ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός…

Αν. Ξανθός-Ρέθυμνο: «Το ΕΣΥ υπό διάλυση και το προσωπικό σε απόγνωση»

Για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο βρίσκεται υπό διάλυση και για ένα προσωπικό που βρίσκεται σε απόγνωση, έκανε λόγο ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στην ΤΟΜΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η εικόνα αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών υγείας και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, είναι αδιαμφισβήτητη.

«Από τα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ, μέχρι τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσοκομεία, η κατάσταση στο ΕΣΥ «πληγώνει» καθημερινά τους ανθρώπους του και, κυρίως, τους ασθενείς», σημείωσε ο βουλευτής.

Ειδική δυσκολία, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, παρατηρείται αυτή την περίοδο στην εφημερία των παιδιατρικών νοσοκομείων και των αντίστοιχων κλινικών σε όλη τη χώρα, λόγω της έξαρσης των εποχικών λοιμώξεων και του ελλείματος δημόσιων παιδιατρικών υπηρεσιών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

«Οι αντοχές των εργαζομένων του ΕΣΥ εξαντλούνται, οι παραιτήσεις νέων γιατρών αυξάνονται και χρειάζεται επειγόντως αντιστροφή αυτού του διαλυτικού για τη δημόσια περίθαλψη κλίματος», πρόσθεσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται γενναία επένδυση στο ΕΣΥ με σοβαρή αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας, αμοιβής και εκπαίδευσης του υγειονομικού προσωπικού.

Τέλος ο βουλευτής Ρεθύμνου τόνισε ότι η Δημόσια Υγεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με όρους επικοινωνιακούς από υπουργούς που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία οριστικής διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. 

«Ελπίζουμε να μην ακούσουμε πάλι από επίσημα κυβερνητικά χείλη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «σαμποτάρει» τον εθνικό στόχο του περιορισμού του καπνίσματος και της πρόληψης του καρκίνου», κατέληξε ο βουλευτής, δείχνοντας τον υπουργό Υγείας για το υποκριτικό, όπως το χαρακτήρισε, ενδιαφέρον του για την αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon