cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Δεν έχουμε σπάσει την αλυσίδα διασποράς

Το 40% των διασωληνωμένων είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις, σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη Νίκο Καπραβέλο

Δεν έχουμε σπάσει την αλυσίδα διασποράς

«Δεν έχουμε καταφέρει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς, που ξεκινάει από τα μικρά παιδιά, επεκτείνεται στους μεγαλύτερους, με τραγικές συνέπειες στους ηλικιωμένους» τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη επισήμανε τον κίνδυνο του εφησυχασμού και υπογράμμισε ότι ο κορονοϊός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

«Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι είναι τέτοια η υγειονομική κατάσταση που μπορούμε να ανταποκριθούμε. Όχι ότι μας ευχαριστεί, είμαστε και εμείς εξουθενωμένοι, υπάρχουν πολλές μολύνσεις στο προσωπικό μας, παρ’ όλα αυτά ανταποκρινόμαστε. Δεν μας ικανοποιεί όμως ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και ο μεγάλος αριθμός των θανάτων» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ευτυχώς σταμάτησε η κουβέντα περί χαλάρωσης των μέτρων» συνέχισε ο Ν. Καπραβέλος. Ωστόσο, όπως είπε, αν και στη χώρα μας έχουμε στρέψει την προσοχή μας στα εμβόλια και στην ενδεχόμενη τέταρτη δόση για να αυξήσουμε την ανοσία, δυστυχώς υπάρχει μία φθίνουσα πορεία της προστασίας των εμβολίων. «Γι’ αυτό βλέπουμε και αυτά τα αποτελέσματα, αφού το 40% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Δηλαδή με δύο δόσεις, λίγοι δυστυχώς έκαναν την τρίτη δόση, που προστατεύει περισσότερο» επισήμανε.

«Ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη» σημείωσε ακόμη ο διευθυντής ΜΕΘ. «Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί με όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα, αλλά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο περιμένουμε εξελίξεις. Και αν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία που περιγράψαμε, ότι εμείς έχουμε κουραστεί, «ποιες μάσκες και ποια εμβόλια;», νομίζω ότι θα έχουμε τα ίδια με τα προηγούμενα σφοδρότατα κύματα» είπε.

Μάλιστα, παρατήρησε ότι και πέρυσι λέγαμε πως ο καλός καιρός θα βοηθήσει, ωστόσο, το καλοκαίρι ήρθε η παραλλαγή Δέλτα. Ο Ν. Καπραβέλος ξεκαθάρισε ότι αφενός η πανδημία δεν έχει τελειώσει και αφετέρου δεν έχει βρεθεί το «μαγικό» εμβόλιο να κάνουμε μία δόση και να πούμε ότι τελειώσαμε.

«Βιαζόμαστε πάρα πολύ και φοβάμαι ότι ο ιός μπορεί να μας προλάβει και να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon