cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Το κοινό όσων δεν κόλλησαν ακόμα κορωνοϊό

Κάποιοι «τυχεροί» δεν κόλλησαν ποτέ, ούτε καν πέρασαν τον ιό ασυμπτωματικά χωρίς να ελεγχθούν, απλά ο ιός τους προσπέρασε – Τι αναφέρουν οι επιστήμονες;

Το κοινό όσων δεν κόλλησαν ακόμα κορωνοϊό

Πάνω από 2 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο covid-19 χαρακτηρίστηκε ως πανδημία μολύνοντας πάρα πολλά εκατομμύρια κόσμου σε όλον τον πλανήτη, κάποιους από αυτούς ξανά και ξανά. Παρόλα αυτά, ακόμα και μετά τις μεταλλάξεις και το χαλάρωμα των μέτρων, κάποιοι «τυχεροί» δεν κόλλησαν ποτέ, ούτε καν πέρασαν τον ιό ασυμπτωματικά χωρίς να ελεγχθούν, απλά ο ιός τους προσπέρασε.

Σύμφωνα με τη Δρ Lindsay Broadbent, επιστημονική συνεργάτιδα στη Σχολή Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κουίνς του Μπέλφαστ, είναι τέσσερις οι πιο πιθανοί λόγοι κάποιοι από τους ανθρώπους να ξέφυγαν μετά από 2 χρόνια από την πανδημία του κορονοϊο.

  • Κάποιοι προστατεύτηκαν από τον εμβολιασμό τους.

Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μειώνουν απλώς τον κίνδυνο σοβαρής νόσου αλλά και την πιθανότητα μετάδοσης του SARS-CoV-2.

  • Πήραν ακραία μέτρα προστασίας και απομόνωσης.

Άτομα με μεγάλο κίνδυνο λοίμωξης αποφάσισαν να ζήσουν με αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας, να αποφεύγουν ΜΜΜ, εργασία με φυσική επαφή και να τηρούν όλα τα μέτρα συνεχόμενα για πάνω από δύο χρόνια αποφεύγοντας την επαφή με τον ι

  • Η δομή των κυττάρων τους τους προστάτεψε.

Αυτή είναι μία υπόθεση, κάποια άτομα θα γλιτώσουν τη μόλυνση ακόμα και αν ο κορονοϊός εισέλθει στους αεραγωγούς, λόγω έλλειψης από την επιφάνεια των κυττάρων των υποδοχέων που χρειάζεται ο SARS-CoV-2 για να προσδεθεί και να εισαχθεί ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία αναπαραγωγής του.

  • Εντονότερη ανοσοαπόκριση σε σχέση με άλλους οργανισμούς.

Υπάρχει η πιθανότητα μια ταχεία και ισχυρή ανοσολογική απόκριση σε κάποιους ανθρώπους να λαμβάνει χώρα εξαρχής, εμποδίζοντας την αναπαραγωγή του ιού σε πρώτη φάση. Οι επιδόσεις του ανοσοποιητικού του καθενός κρίνονται από έναν συνδυασμό παραγόντων που περιλαμβάνουν την ηλικία, τα γονίδια και τον τρόπο ζωής.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon