cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Επισυνδέσεις: Born in Gaza…

Σ’ αυτό το επεισόδιο χρησιμοποιούμε μια ταινία του Netflix για να… επισυνδεθούμε στο δράμα και την φρίκη ενός πολέμο, ενώ παράλληλα αναζητούμε την σωστή πλευρά της ιστορίας!!!

Επισυνδέσεις: Born in Gaza…

Ξεκινάμε με παρέλαση στο Χαλάνδρι, “Κατιούσα” και ύμνο του ΕΑΜ… διότι η ιστορία, όσα ΕΣΠΑ και να δώσει ή δεν δώσει ο Άδωνις και η παρέα του, είναι μια και δεν διαγράφεται από την μνήμη και την συνείδηση μας.

Και μετά βέβαια πιάνουμε το θέμα των ημερών. Την φρίκη του πολέμου. Διότι ο πόλεμος είναι πόλεμος και χρώμα, θρησκείες και έθνη δεν γνωρίζει. Μιλάμε για ένα ντοκιμαντέρ που είδαμε στο Netflix, το Born in Gaza, που μας βοηθάει να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει στην Λωρίδα της Γάζας.

Και όχι δεν εξετάζουμε την γεωπολιτική θεώρηση των πραγμάτων, που λίγο πολύ είναι κατανοητή σε όσους θέλουν να καταλάβουν. Εστιάζουμε κυρίως στον πόλεμο με την οπτική των παιδιών και μιλάμε για τις «πληγές» που αφήνει στα παιδιά της Παλαιστίνης.

Μιλάμε για μια ξεκάθαρη απεικόνιση της φρίκης, έστω και έτσι, έστω και μέσα από ένα φίλμ στο Νέτφλιξ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που μετράει είναι η σκληρή εικόνα για αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι στις εμπόλεμες ζώνες. Δεν είναι μόνο η Λωρίδα της Γάζας, αλλά και το Κομπάνι στη Συρία, πιο πρόσφατα οι εμπόλεμες ζώνες σε Ουκρανία και Ρωσία και κάθε άλλη περιοχή του κόσμου που βιώνει ξεριζωμό και θάνατο.

Και εκτός από τον κανονικό πόλεμο έχουμε και τον άλλο… τον πόλεμο που συμβαίνει στα social media…

Ο πόλεμος της παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ύπουλος και σοβαρότερος απ’ όσο πιστεύουμε.

Τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ; Ποιος έχει δίκιο; Ποιος βγαίνει κερδισμένος από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή; Υπάρχει καλός και κακός σε όλη αυτή την ιστορία;

Και ποια μπορεί να είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας;

Και στην συνέχεια προσπαθούμε να ελαφρύνουμε το ήδη πολύ βαρύ κλίμα των ημερών μιλώντας για τα δικά μας εδώ. Τα οποία βέβαια δεν είναι και εντελώς… “ανάλαφρα”. Νοσοκομεία που απαξιώνονται, διοικήσεις που παραιτούνται, υποσχέσεις που είναι αμφίβολο αν θα τηρηθούν, εντέλλεσθε που επιστρέφονται σε έναν αδιάβαστο, ανίκανο και εν τέλει αδίστακτο υπουργό. Και μια δημόσια υγεία που… αργοπεθαίνει.

Μιλάμε και για το κτίριο του “Ευαγγελισμού” για το οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει το παραμικρό σχέδιο για το τι θα γίνει και όπως πριν μέρες είχαμε γράψει μάλλον και αυτό θα έχει την ίδια τύχη με άλλα παρόμοια κτίρια. Δείτε και το: Ένα πουλάκι Ευαγγελικό μου έσκασε ένα μυστικό! αλλά και το: Κοροϊδία από τις πρυτανικές αρχές για τις εκκενώσεις των καταλήψεων

Και βέβαια δεν θα μπορούσαμε να το “κλείσουμε” χωρίς να παίξουμε και λίγη “Κασσελακιάδα”. Αν και περισσότερο στην ενότητα των πολιτικών αναφερθήκαμε κυρίως στην περίπτωση του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ο οποίος δείχνει να παίζει σε άλλη… πίστα!!! Εύγε Νίκο, είσαι μεγάλος παίχτης!!!

Τέλος, να ευχαριστήσω και τους συντελεστές της εκπομπής… τους 2 Γιώργηδες… τον θείο Γιώργο και τον Γιώργη Πακιουφάκη, αλλά και τα… τρολ του διαδικτύου, τα κέντρα και τα παράκεντρα και φυσικά το… dark web!!!

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon