cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Επισυνδέσεις: Γαϊδαροeconomics, απευθείας αναθέσεις και… κλίκες

Σ’ αυτό το επεισόδιο με αφορμή ένα… παραμύθι για τους «κανόνες της αγοράς»… των γαϊδάρων μιλάμε για το σκάνδαλο στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας αλλά και το party απευθείας αναθέσεων…

Επισυνδέσεις: Γαϊδαροeconomics, απευθείας αναθέσεις και… κλίκες

Σ’ αυτό το επεισόδιο σας λέω ένα… γαλλικό παραμύθι, που κυκλοφορεί και σε πολλές γλώσσες, καθώς σ’ αυτό εμπλέκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δημοτικές αρχές και φουκαράδες χωρικοί όλου του κόσμου, αφού όλος ο πλανήτης υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς»… των γαϊδάρων.

Και αυτό το παραμύθι εξηγεί με αλληγορικό τρόπο τι ζούμε και σ’ αυτή την χώρα αναφορικά με την διαπλοκή και διαφθορά και τα σκάνδαλα που γεννά το πολιτικό-κοινωνικό μας σύστημα. Ένα σύστημα στο οποίο κουμάντο εκτός από τους διεφθαρμένους και αδιάφορους πολιτικούς κάνουν και οι διάφορες κλίκες. Με την βοήθεια και της δικαιοσύνης που δεν τους κυνηγάει ποτέ.

Και δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, οι κλίκες, το σύστημα, η δικαιοσύνη κλπ κλπ… είναι και οι ίδιοι οι πολίτες που φέρουν επίσης τεράστια ευθύνη, μιας και οι ίδιοι τελικά αδιαφορούν για τα πάντα και δεν ιδρώνει ούτε καν το αυτί τους, όταν μαθαίνουν για παράδειγμα για το φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων και το party δισσεκατομμυρίων ευρώ που κατέληξαν σε λίγες και εκλεκτές τσέπες. Θα μου πείτε ότι οι πολίτες ίσως να έχουν σοβαρότερα θέματα να τους απασχολούν από το… που πάνε τα λεφτά τους, γιατί… είναι δικά τους τα λεφτά και σ’ εκείνους έπρεπε να επιστρέφουν κι όχι να μπαίνουν σε τσέπες προμηθευτών και εργολάβων.

Μετά το… παραμύθι λοιπόν και τους… «κανόνες της αγοράς»… των γαϊδάρων μιλάμε για την κατάπτυστη τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αυτά που λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποκαλύπτοντας το όργιο των απευθείας αναθέσεων σε μόλις μια διετία.

Μόνο για τα έτη 2021 – 2022, έγιναν 314.006 συμβάσεις με απευθείας ανάθεση ή με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση προκήρυξης, με το κόστος να ανέρχεται σε σχεδόν 4,5 δισ. ευρώ.

Σε τι τσέπες άραγε να έχει καταλήξει αυτό το τεράστιο ποσό;

Η αφορμή βέβαια για να μιλήσουμε για το παραμύθι με τους γαϊδάρους ήταν η αποκάλυψη ενός άλλου σκανδάλου που αφορά το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας, όπου εκεί έχουμε ένα σκάνδαλο που εκθέτει τη χώρα διεθνώς, γιατί παγώνει επένδυση 100 εκατ. που διασφαλίζει 300 θέσεις εργασίας. Μία κραυγαλέα επίδειξη εξυπηρέτησης ιδιοτελών επιδιώξεων της στενής παρέας που νέμεται εδώ και χρόνια προνόμια και εξουσία στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Η παρέα αυτή, με διαχρονικό αρχηγό και ενορχηστρωτή τον επιχειρηματία «παντός καιρού» Ισίδωρο Κούβελο. Μιλάμε για τον σύζυγο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, της αδερφής του Πρωθυπουργού δηλαδή. Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο;

Άντε να προσθέσουμε μόνο ότι η κλίκα αυτή εμποδίζει την αξιοποίηση μιας αθλητικής εγκατάστασης που πληρώθηκε με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Η ισχυρή κλίκα αυτή ιδιωτικών συμφερόντων εμποδίζει τις επενδύσεις λοιπόν.

Το ερώτημα αν γνωρίζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος… “μοχθεί” για να εξασφαλίσει ένα φιλικό για τους επενδυτές περιβάλλον, για αυτά τα γεγονότα μπορεί να μπει στην κουβέντα μόνο ως… ρητορικό. Διότι ως γνωστό ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει και παίρνει πάνω μόνο τα… καλά… τα άσχημα ή αυτά που του χαλάνε την εικόνα ασφαλώς και δεν τα… γνωρίζει.

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon