cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 08.05 2024

Επισυνδέσεις: Η δημόσια υγεία στο χειρουργείο

Μιλάμε με τον διευθυντή ΜΕΘ του Βενιζελείου κ. Ανέστη Κιούλπαλη, ο οποίος μας εξηγεί τι συμβαίνει στο δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης…

Επισυνδέσεις: Η δημόσια υγεία στο χειρουργείο

Μια κοινωνία στην οποία οι ζωές και οι δαπάνες σε ένα… δημόσιο -ακόμα- νοσοκομείο λογαριάζονται σαν κόστος – όφελος είναι μια κοινωνία κυριολεκτικά χαμένη. Και αναφερόμαστε ασφαλώς για την περίπτωση του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο οποίο εδώ και καιρό εξελίσσεται ένα πολύ καλά μεθοδευμένο σχέδιο υποβάθμισης του.

Για αυτό το θέμα μιλάμε με τον κ. Ανέστη Κιούλπαλη, Διευθυντή ΜΕΘ Βενιζελείου, ο οποίος μας εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει στο δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης και ένα από τα 5 μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας.

Σχολιάζουμε την εσπευσμένη επίσκεψη του αρμόδιου Υπουργού Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη. Αλλά και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Βενιζελείου. Μας απαντά στο πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να το… “ιδιωτικοποιήσει” ενώ σχολιάζουμε και την στάση των Ηρακλειωτών.

Τέλος, με αφορμή το γεγονός ότι ο κ. Ανέστης Κιούλπαλης εξελέγη στις δημοτικές εκλογές και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του νέου Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού, δεν θα μπορούσαμε να πηγαίναμε την κουβέντα και προς τα δημοτικά τεκταινόμενα.

Μπορεί μια δημοτική αρχή να αποτελέσει “ασπίδα” κόντρα στην ιδιωτικοποίηση των πάντων και πώς μπορεί να βάλει φρένο στο μοντέλο της απαξίωσης του δημόσιου χαρακτήρα σε υγεία και παιδεία;

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon