cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 09.05 2024

Επισυνδέσεις: Οι γαλάζιοι “περίπατοι” πήγαν… κουβά!!!

Σ’ αυτό το επεισόδιο αναλύουμε το γιατί και μόνο που η Ελλάδα από σήμερα ταΐζει ένα Μητσοτάκη λιγότερο έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τον σωστό δρόμο…

Επισυνδέσεις: Οι γαλάζιοι “περίπατοι” πήγαν… κουβά!!!

Εκλογές… γιορτή της δημοκρατίας και τα σχετικά… αλλά με τόσο μεγάλη αποχή το λες και party δίχως… καλεσμένους. Ο κόσμος βέβαια είχε προσκληθεί, αλλά μάλλον οι 7 στους 10 είχαν κάτι καλύτερο ίσως να κάνουν. Αν χρησιμοποιούσα συχνά και ατάκες από διάφορους φιλόσοφους θα “κότσαρα” τώρα και ένα Μπρεχτ που λέει ότι «αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται» και θα το κλείναμε εδώ.

Παρόλα αυτά κρατήσαμε το… εορταστικό κλίμα διότι δεν είναι και λίγο να βλέπεις τα κατεβασμένα μούτρα στο ΣΚΑΙ, την κυρία Σία, που τώρα θα φορτωθεί στο σπίτι τον… “άνεργο” σύζυγο και πρώην Δήμαρχο Αθηναίων, να πίνει νερό για να πάνε τα φαρμάκια κάτω.

Δεν είναι επίσης λιγότερο εορταστικό να απολαμβάνεις τον Άδωνη να τσιρίζει και τον Παπαχελά να προσπαθεί να τον επαναφέρει στην τάξη.

Δεν είναι λίγο όμως να βλέπεις έστω και την ύστατη ώρα τον κόσμο να σηκώνει ανάστημα και να αντιστέκεται στους εκβιασμούς Άδωνι και Αυγενάκη, αλλά γενικά να πηγαίνει κόντρα στο αλαζονικό καθεστώς των γόνων της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Και το βασικότερο… δεν είναι καθόλου αμελητέο επίσης και το γεγονός να βλέπεις την σκληρή διαπλεκόμενη δεξιά του Μητσοτάκη να πηγαίνει… κουβά και από το project “13 Περιφέρειες και 3 Δήμοι” να κερδίζει τελικά… ας μη πω καλύτερα τι και χαλάσω πάλι το όμορφο και εορταστικό κλίμα και τον πολιτικό πολιτισμό… Καταλάβατε όμως νομίζω…

Γενικά σ’ όλη την εκπομπή τρολάρω τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και δεν το κάνω φυσικά μόνος μου καθώς έχω και την βοήθεια του θείου Γιώργου.

Πέρα από την πλάκα την κάναμε πάλι και την πολιτική μας ανάλυση, καθώς εμείς εδώ έχουμε επισυνδεθεί καλά με το τι συμβαίνει στην κοινωνία, σε αντίθεση με τον Νίκο του Μαρίνου, τον Ανδρουλάκη ντε, που αυτός είναι επισυνδεμένος μόνο με τον… Μητσοτάκη. Και είτε κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, λόγω πρέταντορ, είτε όντως δεν καταλαβαίνει. Και τα 2 μάλλον δεν τα λες και πολύ καλά facts…

Εμείς πάντως τα λέμε καλά και τα εξηγούμε όμορφα και το κάνουμε χορεύοντας όρθιοι με τις μουσικάρες aerobic που επιλέγει ο dj μας… (εγώ δηλαδή, ναι το κάνω και αυτό)

Εκτός από τα καλά facts της πρώτης ηχηρής “ήττας” Μητσοτάκη, υπάρχουν και τα… κακά facts που περιγράφουν μια ακόμα “ήττα” της κοινωνίας. Διότι μια κοινωνία στην οποία οι ζωές και οι δαπάνες σε ένα… δημόσιο -ακόμα- νοσοκομείο λογαριάζονται σαν κόστος – όφελος είναι μια κοινωνία κυριολεκτικά χαμένη. Και μιλάμε ασφαλώς για την περίπτωση του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο οποίο εδώ και καιρό εξελίσσεται ένα πολύ καλά μεθοδευμένο σχέδιο υποβάθμισης του.

Για αυτό το θέμα μιλάμε με τον κ. Ανέστη Κιούλπαλη, Διευθυντή ΜΕΘ Βενιζελείου, ο οποίος μας εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει στο δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης και ένα από τα 5 μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας.

Σχολιάζουμε την εσπευσμένη επίσκεψη του αρμόδιου Υπουργού Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη. Αλλά και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Βενιζελείου. Μας απαντά στο πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να το… “ιδιωτικοποιήσει”, ενώ σχολιάζουμε και την στάση των Ηρακλειωτών.

Τέλος, με αφορμή το γεγονός ότι ο κ. Ανέστης Κιούλπαλης εξελέγη στις δημοτικές εκλογές και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του νέου Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού, δεν θα μπορούσαμε να μην πηγαίναμε την κουβέντα και προς τα δημοτικά τεκταινόμενα.

Μπορεί μια δημοτική αρχή να αποτελέσει “ασπίδα” κόντρα στην ιδιωτικοποίηση των πάντων και πώς μπορεί να βάλει φρένο στο μοντέλο της απαξίωσης του δημόσιου χαρακτήρα σε υγεία και παιδεία;

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon