cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Επισυνδέσεις: Ο καπιταλισμός βάζει χρώμα στις ζωές μας

Σ’ αυτό το επεισόδιο προσπαθούμε ξανά να βγάλουμε άκρη με τα… χρωματιστά τιμολόγια του ρεύματος, ενώ μιλάμε και για την κοινωνία μας που από χρώμα μάλλον θα της ταίριαζε το… μαύρο

Επισυνδέσεις: Ο καπιταλισμός βάζει χρώμα στις ζωές μας

Στο πρώτο μέρος μιλάμε ξανά για την υπόθεση βασανισμού και θανάτου του χάσκι της Αράχοβας, του Όλιβερ, αλλά και για το περιστατικό θανάτου της 50χρονης στην Θεσσαλονίκη μετά και από την επίθεση σκύλων που δέχτηκε.

Και οι 2 αυτές περιπτώσεις δείχνουν ότι ο κοινός παρανομαστής είναι ένας… ο ίδιος ο άνθρωπος. Στην μια περίπτωση της Αράχοβας επιλέγει να βασανίσει μέχρι θανάτου έναν σκύλο… και στην δεύτερη περίπτωση, αυτή της Θεσσαλονίκης, επιλέγει να εκπαιδεύσει τους σκύλους για να σκοτώνουν. Ενώ βλέπουμε μερικές από τις περιπτώσεις των 67 -παρακαλώ- δολοφονιών ζώων μόλις σε ένα μήνα, για να διαπιστώσουμε ότι η βαρβαρότητα και η βιαιότητα της κοινωνίας μας έχει περάσει σε άλλο level.

Και από το… μαύρο περνάμε σε κάτι πιο… “ευχάριστο” και κυρίως… πολύχρωμο. Τα τιμολόγια για το ηλεκτρικό ρεύμα. Η φάση της επιλογής χρώματος είναι τόσο μπερδεμένη που ακόμα και ο υπουργός και οι πάροχοι έχουν πέσει σε… σύγχυση.

Ή μήπως η σύγχυση αυτή δημιουργείται σκοπίμως ώστε οι καταναλωτές να μην καταλάβουν την ληστεία που γίνεται από τους παρόχους και την αδιαφορία – κοροϊδία από την Κυβέρνηση;

Και από το μαύρο και τα… “ηλεκτρικά” χρώματα περνάμε σε κάτι πιο γλυκό… τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που φέτος “λανσάρονται” στις… βιτρίνες σε τιμές έξτρα… “αλμυρές”.

Πόσοι άραγε θα αναγκαστούν φέτος να κάνουν περικοπές ακόμα και στα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά;

Και κάπως έτσι εντελώς αβίαστα έρχεται και η απάντηση στο ερώτημα γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη αύξηση των φαινομένων βίας… Η φτώχεια είναι μια από τις απαντήσεις, όλες όμως ξεκινούν από μια και μόνο βασική αιτία… τον καπιταλισμό.

Ακούστε

Σκίτσο main photo του Τάσου Αναστασίου από την Αυγή

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon