cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Face the Art – Podcast: Κωνσταντίνος Σύρμος (Λογοτέχνης)

Έχουμε δεύτερο επεισόδιο, δεύτερου κύκλου του Face The Art Podcast by Φίλιππος Μαράκης με καλεσμένο έναν ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟ, τον μοναδικό λογοτέχνη Κωνσταντίνο Σύρμο!!!

Face the Art – Podcast: Κωνσταντίνος Σύρμος (Λογοτέχνης)

Το project Face The Art, ξεκίνησε ως άρθρο συνεντεύξεων “από καλλιτέχνη σε καλλιτέχνη” στο προσωπικό blog του Φίλιππου Μαράκη. Τώρα όμως το «Face The Art» γίνεται ένα talk show συνεντεύξεων με καλλιτέχνες ή φιλότεχνους που θα φιλοξενεί ο Φίλιππος στον “αέρα” μέσω podcast. Ενώ πλέον απέκτησε και την δική του αυτόνομη ιστοσελίδα στο facetheart.gr

Και επειδή εμείς στο CretaNews είμαστε κάπως πιο εναλλακτικοί και αγαπάμε την τέχνη και τους φιλότεχνους και όλα αυτά τα παράξενα και περίεργα σκεφτήκαμε τον γουάου factor του Face The Art με τον οποίο θα εμπλουτιζόταν το νέο project ενημέρωσης που σας παρουσιάζουμε καθημερινά.

Οπότε… εδώ είμαστε. Διαβάστε και ακούστε τον Φίλιππο και την παρέα του… και που ξέρετε, μπορεί και να ξυπνήσει μέσα σας η καλλιτεχνική σας φύση. Άλλωστε όλοι κρύβουμε έναν καλλιτέχνη μέσα μας…

Τι να σας πρωτοπώ για τον Κωνσταντίνο…!

Για τη δύναμη ψυχής του, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας;

Για το συγγραφικό του έργο;

Για τη στιχουργική συμμετοχή του σε τραγούδια των Απόστολου Ρίζου και Φωτεινής Δάρρα;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά… ο Κωνσταντίνος Σύρμος λοιπόν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου και ζει.

Ασχολείται με τη συγγραφή και την αρθρογραφία. Το 2012 συμμετείχε στιχουργικά στον δίσκο «Σε τόπους που δεν ξέρω», Εκδ. Γαβριηλίδης, σε μουσική του Γρηγόρη Πολύζου και παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη, με τέσσερα τραγούδια: «Πέτρα απ’ το φεγγάρι» Φωτεινή Δάρρα, «Θέλω» Απόστολος Ρίζος, «Κάποιος τραγουδούσε» Απόστολος Ρίζος, «Τυφλό πουλί» Απόστολος Ρίζος – Νίκος Ζούδιαρης.

Το 2017 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Το Μπλε Τετράδιο», Εκδ. Λυκόφως.

Το 2018 συμμετείχε με ένα διήγημά του «Πορφυρό νερό», στην συλλογή διηγημάτων «Παράξενες μέρες στο Ηράκλειο», Εκδ. Παράξενες Μέρες.

Το 2020 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή «Εμφάνεια», Εκδ. Βακχικόν. Ποιήματα από τη συλλογή εντάχθηκαν στον συλλογικό ποιητικό τόμο «Ό,τι χαρτοκόπτει, εν τω άμα, χαρτογραφεί», Εκδ. Ρώμη, καθώς και στο λογοτεχνικό περιοδικό Δέκατα, «Τα Ποιήματα του 2020», Εκδ. Κοινωνία των (δε)κάτων, (2021).

Το 2021 συμμετείχε στιχουργικά στην μουσική ενότητα: «Ειν’ τα τραγούδια μου πουλιά», του Νίκου Μεργιαλή, η οποία κυκλοφόρησε διαδικτυακά.

Αφιερώματά του σε σπουδαίους συγγραφείς και ποιητές φιλοξενούνται σε διάφορους πολιτιστικούς ιστότοπους όπως το Artic.gr, to iArt.gr, το Ologramma magazine κ.α. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στον ιστότοπο entropiaradio.gr.

Τέλος, δημιούργημά του είναι ο φιλοσοφικός, ιστορικός και αρχειοθετικός ιστότοπος akako.gr, ο οποίος περιέχει απομαγνητοφωνήσεις και μεταφράσεις διανοητών, επιστημόνων και φιλοσόφων.

Για όλα τα υπόλοιπα αλλά και για όλα τα παραπάνω αναλαμβάνει ο Φίλιππος Μαράκης στην συνέχεια…

Ακούστε

Μπορείτε να ακούτε όλα τα CretaPods και στην πλατφόρμα του Spotify

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon