cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Ως πού φθάνουν τα όρια των… αναβολών;

Η επικρατούσα αίσθηση της Κοινής Γνώμης είναι πως οι περισσότερες αναβολές δεν σχετίζονται με «κωλύματα» αλλά είναι εσκεμμένες – Καιρός να ανοίξει και η ατζέντα για τα… όρια των αναβολών

Ως πού φθάνουν τα όρια των… αναβολών;
Αλλαγές προβλέπονται στα όρια των αναβολών

Να κι άλλο ένα όμορφο θέμα.

Οι δικηγόροι λέει, όλης της Ελλάδας ζητούν να αρθεί τροποποίηση του άρθρου στον Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στους δικηγόρους να ζητήσουν μία μόνο αναβολή λόγω κωλύματος.

Οι δικηγόροι λοιπόν της Ελλάδας, ισχυρίζονται εμμέσως, πως αναλαμβάνουν αρκετές υποθέσεις που δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν μέχρι τέλους εγκαίρως, λόγω «κωλύματος», οπότε και θεωρούν αναγκαίο να μην τροποποιηθεί το σχετικό άρθρο στον Ποινικό Κώδικα.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Αν δεν ήταν γνωστό σε όλο το πανελλήνιο ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα δικηγόρων οι οποίοι και κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος, «επενδύοντας» μάλιστα σε συνεχόμενες αναβολές, ίσως και να μην είχε υπάρξει εισήγηση περί τροποποίησης του σχετικού άρθρου.

Θα ήταν ίσως προτιμότερο, οι δικηγόροι μεταξύ τους, να κάνουν μια έκτακτη Πανελλήνια Γενική Συνέλευση, στην οποία και να τεθεί το θέμα και να ειπωθούν πράγματα «έξω από τα δόντια».

Το πρόβλημα γνωρίζουν όλοι πως υπάρχει. Και η επικρατούσα αίσθηση της Κοινής Γνώμης είναι πως οι περισσότερες αναβολές δεν σχετίζονται με «κωλύματα» αλλά είναι εσκεμμένες. Οπότε ας απαντήσει πρώτα επίσημα και με υπευθυνότητα προς τους πολίτες σε αυτό η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και στη συνέχεια ας ανοίξει και η ατζέντα για τα… όρια των αναβολών.  

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon