cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Σάλος με την κατάθεση του CEO της Hellenic Train

Διαβίβαση της κατάθεσης του CEO της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο, στην Εισαγγελία Εφετών για ψευδορκία αποφάσισε ομόφωνα η Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών

Σάλος με την κατάθεση του CEO της Hellenic Train

Τη διαβίβαση της κατάθεσης του CEO της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο, στην Εισαγγελία Εφετών για ψευδορκία αποφάσισε ομόφωνα η Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών μετά από σχετική εισήγηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη.

«Η κατάθεση του μάρτυρα ελέγχεται» είπε ο Βασίλης Κόκκαλης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας απάντησε ψευδώς σε σχέση με την απάλειψη των υποχρεωτικών επενδύσεων της εταιρίας στο δίκτυο με το μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και Hellenic Train το 2022.

Παράλληλα ο μάρτυρας ελέγχεται για τα όσα είπε σχετικά με την ανυπαρξία συστημάτων ασφαλείας καθώς και με την παραπειστική τηλεοπτική διαφήμιση της Hellenic Train, την οποία περιέγραψε ως «ενδοεταιρική».

Ο Βασίλης Κόκκαλης ανέφερε ότι η κατάθεση του μάρτυρα ελέγχεται και ζήτησε να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Εφετών για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος ψευδορκίας.

«Ο κ. Καποτόρτο ήρθε για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια» είπε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκανε λόγο για «εξοργιστική κατάθεση» η οποία υποτιμά τα θύματα της τραγωδίας και το Κοινοβούλιο και τόνισε ότι «ο κ. Καποτόρτο ήρθε για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Μαουρίτσιο Καποτόρτο προσπάθησε να αποδώσει όλη την ευθύνη για την πολύνεκρη τραγωδία στον μοιραίο σταθμάρχη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon