cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Η εξαγορασμένη δημοσιογραφία του Κυριάκου

Αν δεν είναι πουλημένη η δημοσιογραφία που αποκρύπτει τα όσα κατήγγειλε η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

Η εξαγορασμένη δημοσιογραφία του Κυριάκου

Η κατάθεση της παιδιάτρου Μαρίας Καρυστιανού – μητέρας θύματος και προέδρου του συλλόγου των οικογενειών τους – στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των τρένων στα Τέμπη, ήταν ό,τι πιο συγκλονιστικό έχει ακουστεί στο Κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια.

Η κυρία Καρυστιανού με τον δομημένο λόγο της και το απόλυτα τεκμηριωμένο κατηγορητήριο για τους υπευθύνους έβγαλε μια δυνατή κραυγή διαμαρτυρίας για την απόπειρα συγκάλυψης.

Και τα “πετσοταϊσμένα” ΜΜΕ με τους βολεμένους δημοσιογράφους τους που έφτασαν στην απόλυτη κατάντια να μετράνε ακόμα και τα πόσα τοστ τρώμε για να επιβιώσουμε τι ακριβώς έκαναν;

Αυτό που περιμέναμε όλοι να κάνουν. Να περιορισθούν σε αναφορές που δεν αγγίζουν την κυβέρνηση. Κοινώς… “έθαψαν” ξανά το κρατικό έγκλημα των Τεμπών, προσθέτοντας μια ακόμα θλιβερή αβάντα Μητσοτάκη στο βιογραφικό τους.

Και το κερασάκι στην τούρτα αυτής της χυδαιότητας ήρθε και έβαλε ένας… υποτιθέμενος δημοσιογράφος, δείχνοντας την απόλυτη υποδούλωση στην κυβέρνηση και το καθεστώς Μητσοτάκη. Ο “κύριος” αυτός σε μια επίδειξη αθλιότητας προειδοποίησε την κυρία Καρυστιανού να μην… πολιτευτεί με κάποιο κόμμα! Αγνοώντας μάλλον το γεγονός ότι η μόνη που έχει εκμεταλλευτεί πολιτικά, βγάζοντας από την μύγα ξύγκι, μια τραγωδία είναι η γνωστή οικογένεια Μπακογιάννη…

Και βέβαια αυτός ο… “κύριος δημοσιογράφος” απλά μας απόδειξε ότι τελικά χαρακτηρισμοί όπως “αρδάκια”, “πουλημένοι”, “ξεφτίλες”, “πετσοταϊσμένοι” να μην είναι αρκετοί για να περιγράψουν τέτοιες περιπτώσεις ευτελισμού και απαξίωσης. Και όλα αυτά για ένα… λειτούργημα -και όχι απλά επάγγελμα- που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να ελέγχει την εξουσία και όχι να την αβαντάρει, να την συγκαλύπτει… απαξιώνοντας μάλιστα και με τέτοιο χυδαίο τρόπο όσους τολμούν να αποκαλύψουν σκάνδαλα ή να ασκήσουν την οποιαδήποτε κριτική απέναντι σε ένα διεφθαρμένο καθεστώς, το οποίο τελευταία αντί να προστατεύει τους πολίτες του τους… δολοφονεί.

Είναι εντυπωσιακό και άκρως ανησυχητικό το με πόση μαεστρία τα περισσότερα από τα μεγάλα και “έγκυρα” -τάχα μου αντικειμενικά- ΜΜΕ αντιμετώπισαν την κυρία Καρυστιανού, με σκοπό ασφαλώς και να την… “εξουδετερώσουν”.

Την παρουσίασαν ως “συγκινητική”, “συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς έχασε το παιδί της στην τραγωδία” και με αυτές και άλλες παρόμοιες διατυπώσεις “συμπάθειας” και τάχα μου… “σεβασμού” την… αποδόμησαν με σκοπό βέβαια η κουβέντα να μην ακουμπήσει την ουσία και φυσικά τις απόλυτα τεκμηριωμένες καταγγελίες της, ή τις αναφορές της σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς παράγοντες και κυρίως υπουργούς.

Βέβαια, το θέμα είναι ότι η χαροκαμένη μάνα δεν πήγε στην Βουλή για να “πει τον πόνο της”…

Πήγε για να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας και φυσικά την τιμωρία των υπεύθυνων για το μεγαλύτερο κρατικό έγκλημα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η κυρία Καρυστιανού κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία “για απόπειρα συγκάλυψης των αιτιών του δυστυχήματος στην Επιτροπή”. Για τον Κώστα, του Αχιλλέως, Καραμανλή τόνισε χαρακτηριστικά ότι “κράτησε την ασυλία του για μην αποκαλυφθούν οι κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις του, δηλώνει με θράσος αθώος και παραμένει κρυμμένος ελπίζοντας να σωθεί”.

Αποκάλυψε πως ο Κ. Αγοραστός της είπε πως προχώρησε στο μπάζωμα του χώρου, μετά από εντολή υπουργών και του Πρωθυπουργού. Χαρακτήρισε “ντροπή για ένα τέτοιο έγκλημα η δικογραφία να βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής”.

Ενώ δεν άφησε εκτός κάδρου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο ανέφερε ότι: “συγγνώμη ζητάς όταν σκουντάς κάποιον, όχι όταν σκοτώνεις το παιδί του”.

Αλήθεια, εσείς ακούσατε κάτι απ’ όλα αυτά στα ΜΜΕ; Διαβάσατε κάτι τέτοιο στα διάφορα σάιτς ή μήπως είδατε την συγκλονιστική ομιλία της και τις απαντήσεις της κυρίας Καρυστιανού σε κάποιο από τα κανάλια;

Και αλήθεια τώρα… όλο αυτό που μας σερβίρουν κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, σάιτς και… δημοσιογράφοι το λέτε αντικειμενική και σοβαρή ενημέρωση εσείς;

Sorry που θα σας χαλάσω λίγο τον πολιτικό σας πολιτισμό και την χαριτωμένη comme il faut ατμόσφαιρα, αλλά εγώ όλο αυτό το “προϊόν” το εισπράτω ξεκάθαρα ως εξαπάτηση, κυνικά χυδαίο δούλεμα, διατεταγμένη υπηρεσία και εν τέλει ως… πουλημένη δημοσιογραφία.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon