cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Τουλάχιστον το σχολείο είχε διαδραστικό πίνακα;

Στη χώρα που ηγείται της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης έχουμε νεκρό μαθητή από έκρηξη λέβητα σε δημοτικό σχολείο!!!

Τουλάχιστον το σχολείο είχε διαδραστικό πίνακα;
photo: ΕΡΤ

Ένα παιδί νεκρό, δύο τραυματισμένα από έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου

Δεν μπορούσα καν να φανταστώ πως μπορεί ένας λέβητας σε σχολείο να εκραγεί με τέτοια ισχύ ώστε να εκτοξεύσει μια σιδερένια πόρτα τριάντα μέτρα. Και κάπως έτσι ένα 12χρονο παιδί είναι νεκρό ενώ δύο είναι τραυματισμένα.

Συγκεκριμένα, η έκρηξη σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και η πόρτα του λεβητοστασίου χτύπησε το άτυχο παιδί και άλλα δύο ακόμα που διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Τα δύο παιδιά παιδιά έχουν ελαφρά τραύματα, τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Αντίθετα, το άλλο παιδί, που φοιτά στη Στ’ τάξη του σχολείου, δεν τα κατάφερε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών:

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

Στη χώρα λοιπόν που, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου, ηγείται της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης έχουμε νεκρό μαθητή από έκρηξη λέβητα σε σχολείο!!!

Τουλάχιστον το σχολείο είχε διαδραστικό πίνακα ξέρει κανείς;

Θυμίζω και τον σχετικό διάλογο που είχε πριν λίγο καιρό ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης με δάσκαλο σε σχολείο στα Άγραφα, όπου ο δάσκαλος έκανε παράπονα στον πρωθυπουργό για το ότι το σχολείο δεν έχει θέρμανση, με τον δήμαρχο να πετάγεται για να πει στον δάσκαλο ότι έχουν tablet και διαδραστικό πίνακα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τότε ζήτησε να επιβεβαιώσει ότι όντως υπάρχει διαδραστικός πίνακας και τότε αναφώνησε ότι από το «τεχνολογικό εξοπλισμό» είναι πλήρης.

Από τεχνολογικό λοιπόν εξοπλισμό είμαστε πλήρεις λοιπόν αλλά από θέρμανση στα σχολεία είτε δεν θα έχουμε, είτε αυτή, αν έχουμε, θα… πέφτει στα κεφάλια των παιδιών μας από την κακή ή και καθόλου συντήρηση;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon