cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Θα στείλουμε στην Ουκρανία βλήματα λευκού φωσφόρου;

Θα στείλουμε στην Ουκρανία βλήματα με την απαγορευμένη χημική ουσία του λευκού φωσφόρου; Μιλάμε πλέον για μια τακτική βρώμικη και καταδικαστέα που μας βάζει ολοένα και πιο βαθιά σε ένα πόλεμο που δεν μας αφορά

Θα στείλουμε στην Ουκρανία βλήματα λευκού φωσφόρου;

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης στην συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής.

Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποστείλει βλήματα αρμάτων μάχης στην Τσεχία, με τελικό προορισμό την Ουκρανία, τα οποία περιέχουν την απαγορευμένη ουσία του λευκού φωσφόρου.

Η κυβέρνηση πρόσθεσε: «καταπατά κάθε έννοια τήρησης των διεθνών συνθηκών και των απαγορεύσεων του ΟΗΕ, όσον αφορά τη χρήση της απαγορευμένης χημικής ουσίας του λευκού φωσφόρου εναντίον ανθρώπινων στόχων».

Αν αυτό που κατήγγειλε ο βουλευτής ισχύει τότε μιλάμε για μια ανάλγητη κυβέρνηση που είτε για να ξεφορτωθεί τα συγκεκριμένα βλήματα, είτε για να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στους Ρώσους στέλνει στους Ουκρανούς τέτοιο υλικό.

Μιλάμε πλέον για μια τακτική βρώμικη και καταδικαστέα που μας βάζει ολοένα και πιο βαθιά σε ένα πόλεμο που δεν μας αφορά και που θα έπρεπε να κάνουμε αγώνα για να σταματήσει όχι να τον ενισχύουμε.

Για όσους δε γνωρίζουν ο λευκός φώσφορος όταν πέσει σε πεδίο μάχης προσκολλάται στο δέρμα του ανθρώπου και προκαλεί εγκαύματα μέχρι το κόκαλο, με αποτέλεσμα να επιφέρει τον θάνατο ή να προκαλεί στους επιζήσαντες επώδυνες πληγές, η επούλωση των οποίων είναι χρονοβόρα. Η κατάποση ή η εισπνοή του μπορούν επίσης να αποβούν θανατηφόρες.

Και για να χουμε καλό ερώτημα μήπως θα έπρεπε η Κυβέρνηση να μας πει μέχρι σήμερα τι στρατιωτικό και πολεμικό εξοπλισμό έχει στείλει στην Ουκρανία καθώς ως γνωστόν δεν είμαστε πια χώρα που παράγει τέτοια πράγματα και σχεδόν όλα τα αγοράζουμε και μάλιστα τα ακριβοπληρώνουμε;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon