cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Ο νέος χώρος γευσιγνωσίας οίνου και ελαίου στη Μονή Τοπλού

Το νέο χώρο γευσιγνωσίας οίνου της Μονής Τοπλού εγκαινίασε τη Δευτέρα η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη…

Ο νέος χώρος γευσιγνωσίας οίνου και ελαίου στη Μονή Τοπλού

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, που μαζί με την υφυπουργό έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων. Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλος, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του ηγούμενου της Μονής Τοπλού, αρχιμανδρίτη, Αμβρόσιου Σκαρβέρη, στον πατέρα Φιλόθεο ο οποίος και πρωτοστάτησε στη βιολογική καλλιέργεια του σταφυλιού στην περιοχή και δημιούργησε το οινοποιείο της Μονής Τοπλού.

Μετά το πέρας του αγιασμού, ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στην υλοποίηση της ιδέας της μετατροπής του παλαιού ελαιοτριβείου, της φάμπρικας της Μονής, σε μία σύγχρονη Αίθουσα Γευσιγνωσίας οίνου και ελαίου.

Πέραν του Θρησκευτικού Τουρισμού και τους δεκάδες προσκυνητές που δέχεται καθημερινά το ιστορικό μοναστήρι της Ανατολικής Κρήτης, η περιοχή θα προσελκύσει τους γευσιγνώστες οίνου και ελαίου και γενικότερα επισκέπτες με ευρύτερα ενδιαφέροντα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon