cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Στην παραλία του Ληστή με τα καθάρια και δροσερά νερά

Παρά τα χειμωνιάτικα τσαλίμια του Μαρτίου η άνοιξη αποτελεί πλέον γεγονός για την Κρήτη κι εμείς σιγά σιγά προετοιμαζόμαστε για το μακρύ και ζεστό καλοκαίρι που καταφθάνει…

Στην παραλία του Ληστή με τα καθάρια και δροσερά νερά
Η παραλία του Ληστή είναι μια πραγματικά εντυπωσιακή παραλία με άγρια ομορφιά. Βρίσκεται στα νότια του Ηρακλείου ανάμεσα σε Τσούτσουρο και Καστρί στην Βιάννο…

Έτσι είπαμε να σας ταξιδέψουμε στα νότια του Ηρακλείου και νοερά να βουτήξουμε στα καθάρια και δροσερά νερά της παραλίας του Ληστή.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραλία, ανάμεσα σε Τσούτσουρο και Καστρί στη Βιάννο, η οποία, ευτυχώς, ακόμα δεν είναι οργανωμένη κι έτσι διαθέτει κάτι από τον παρθένο χαρακτήρα που η φύση την προίκισε και οι άνθρωποι οφείλουμε να μην αλλοιώσουμε.

Την ονομασία της δεν είναι ξεκάθαρο πως την πήρε ωστόσο υπάρχει μια θεωρία που λέει πως εκεί έδεναν τα πλοία τους οι κουρσάροι που λυμαίνονταν τις θάλασσες νότια της Κρήτης κάνοντας επιθέσεις σε άλλα πλοία και λαμβάνοντας λάφυρα από τα εμπορεύματα τους.

Μέσα από τη θάλασσα ξεπροβάλλουν μεγάλοι βράχοι ενώ πάνω της δεσπόζει ο βράχος του Ληστή με τις σπηλαιώσεις του.

Ανάμεσα στους βραχώδεις θαλάσσιους σχηματισμούς υπάρχουν κολπάκια με άμμο και βότσαλα, τα οποία  προσφέρουν, εκτός των άλλων, και απομόνωση το καλοκαίρι και γι αυτό το λόγο είναι περιζήτητα.

Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την παραλία του Ληστή λέγεται πως ήταν το σημείο απ’ όπου οι Άραβες κατάφεραν να αποβιβαστούν και να ξεκινήσουν την επιχείρηση κατάκτησης της Κρήτης πριν από κάμποσους αιώνες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon