cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Αν δεν είχαμε “εμπειρία” καταστροφών τι θα συνέβαινε;

Αν ήταν μόνο η τωρινή κακοκαιρία και μόνο οι τωρινές καταστροφές, θα έλεγα «ας πάει στο καλό. Δεν ξέρουν. Δεν το έχουν αντιμετωπίσει ξανά. Μαθαίνουν». Αλλά…

Αν δεν είχαμε “εμπειρία” καταστροφών τι θα συνέβαινε;
Τι θα συνέβαινε αν δεν είχαμε την εμπειρία τόσων καταστροφών στην Κρήτη;

Δεν είναι όμως μόνο οι τωρινές καταστροφές τις οποίες καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση. Ούτε η πρώτη φορά ήταν που αντιμετωπίζει τέτοια θέματα κι όπως φαίνεται ούτε και η τελευταία. 

Έτσι λοιπόν, το να βλέπουμε κυβερνητικά κλιμάκια με τζάκετ και μπουφάν λες και πήγαιναν στους – 5 για να να δουν τι συμβαίνει, φάνηκε τουλάχιστον υποκριτικό. Όπως υποκριτική στα μάτια μου φάνηκε και η παρουσία των Τριαντόπουλου και Πέτσα. Διότι υποτίθεται ο πρωθυπουργός της χώρας (τον οποίο έχουν υποχρεωθεί μάλλον να επικαλούνται σαν θεό όλα τα μέλη της κυβέρνησης προτού αρθρώσουν λέξη) έστησε ένα Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κι επέλεξε έναν Υπουργό παρά τον πρωθυπουργό να είναι υπεύθυνος για θέματα φυσικών καταστροφών. 

Επί των ημερών μάλιστα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καταστράφηκε ολόκληρη η Κρήτη το 2020 (τότε που έφερνε γέφυρες ο στρατός), καταστράφηκε όλο το Αρκαλοχώρι το 2021 και πνίγηκε η ρίζα του Ψηλορείτη την ίδια χρονιά.

Πριν να συμβούν όλα αυτά, η Αντιπολίτευση τότε Μητσοτάκη, κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ για τις καταστροφές του 2018 και του 2019 που έφεραν τα πάνω κάτω στο νησί. 

  • Και; Στο δια ταύτα;

Στο δια ταύτα ακόμα βγαίνουν κάποιες χρηματοδοτήσεις για τις καταστροφές από Θεομηνίες του 2019, τώρα αρχίζουν να ετοιμάζονται κάτι μελέτες για τον Γεροπόταμο που έπνιξε τέσσερις ανθρώπους κι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

Κατά τα λοιπά… πολλές συσκέψεις. Και πάρα πολλές βόλτες. Τώρα που το σκέφτομαι, πιο πολλές φορές πρέπει να έχει πάει ο Τριαντόπουλος στο Αρκαλοχώρι από εμένα. 

Ωραία όλα αυτά. Αλλά η ουσία είναι στην άμεση και αποτελεσματική στήριξη της Πολιτείας. Όχι στις φωτογραφίες και τα Δελτία Τύπου. Εδώ ακόμα βγάζουμε λεφτά για το 19. Και φωτογραφίες στις οποίες τονίζουμε πως είμαστε δίπλα στους πληγέντες. Πόσο ωραία πράματα; 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon