cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο σύνδεσης του Ρεθύμνου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την αφετηρία για την ουσιαστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Πανεπιστημιούπολης στου Γάλλου, σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου σύνδεσης της πόλης του Ρεθύμνου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης…

Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο σύνδεσης του Ρεθύμνου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τη σύμβαση για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου που συνδέει την πόλη του Ρεθύμνου με τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπέγραψε ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.070.000€ και αποτελεί το πρώτο στάδιο ενός συνολικού σχεδιασμού, με το οποίο θα εκτελεστούν παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης στο τμήμα  που περιλαμβάνεται από τον οικισμό Γάλλου μέχρι το όριο της Εθνικής Οδού. 

Οι προγραμματισμένες εργασίες περιλαμβάνουν κατασκευή άνετου πεζοδρομίου με λωρίδα όδευσης τυφλών για τη διευκόλυνση Ατόμων με Αναπηρία και με όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές για την ασφαλή πρόσβαση των χιλιάδων φοιτητών, εργαζομένων κι επισκεπτών του Π.Κ..

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία χώρου στάσης με καθιστικά, κατάλληλος φωτισμός και σκίαση (δένδρα- στέγαστρα), ανάδειξη του πλούσιου φυσικού τοπίου της περιοχής (βραχώδη ανάγλυφα, συστάδες πεύκων κ.α.) κι εναρμόνιση του φυσικού με το ανθρώπινο περιβάλλον μέσα από ήπιες παρεμβάσεις.

Η δημοτική αρχή Ρεθύμνου σημειώνει επίσης ότι, πριν από τη συγκεκριμένο έργο αναβάθμισης του οδικού δικτύου στην εν λόγω περιοχή, προηγήθηκε άλλο συνοδό και προαπαιτούμενο του, αυτό της διαχείρισης των ομβρίων υδάτων της περιοχής κόστους περί τις 300.000€.

Ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο, πέραν της πρακτικής του αξίας, επιβεβαιώνει το διαρκές ενδιαφέρον και τη μέριμνα του Δήμου για το Πανεπιστήμιο μας και την περιοχή του Οικισμού Γάλλου, ενώ ισχυροποιεί την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon