cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Αντιδράσεις για τις μετακινήσεις ψυχιάτρων μεταξύ των δομών των Χανίων

Την έντονη αντίδραση των γιατρών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων, οι δύο και μοναδικοί ψυχίατροι που εργάζονται στο Κέντρο να καλύπτουν εναλλακτικά τις εφημερίες της Ψυχιατρικής Κλινικής Χανίων…

Αντιδράσεις για τις μετακινήσεις ψυχιάτρων μεταξύ των δομών των Χανίων

Την έντονη αντίδραση των γιατρών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων, οι δύο και μοναδικοί ψυχίατροι που εργάζονται στο Κέντρο να καλύπτουν εναλλακτικά τις εφημερίες της Ψυχιατρικής Κλινικής Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γιατρών, οι δύο ψυχίατροι που παρέμειναν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χανίων, αναλαμβάνουν πλέον, όχι μόνο τις 15 εφημερίες τους τον μήνα, αλλά και τις επιπλέον ευθύνες για την Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Χανίων.

Όπως τονίζουν οι γιατροί, το Κ.Ψ.Υ Χανίων βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και αναγκαστικά θα υπολειτουργεί, με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον πληθυσμό που εξυπηρετεί (Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, Κινητή Μονάδα, Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία, Εξωτερικά Ιατρεία).

«Ως ιατροί έχουμε ήδη ξεπεράσει τα όρια μας και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια στο άμεσο μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ψυχιατρική Κλινική Χανίων, δεν έχει μείνει κανείς ψυχίατρος, καθώς ο μοναδικός που εργαζόταν βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, κι έτσι αποφασίστηκε για τις επόμενες μέρες, η κλινική να μην δέχεται νέα περιστατικά.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon