cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Αντιδρούν στα υπεράκτια αιολικά πάρκα που σχεδιάζονται στο Λασίθι

Η χωροθέτηση των «φαραωνικών» διαστάσεων παράκτιων αιολικών πάρκων σε περιοχές όπως το Παλαίκαστρο, η Κάτω Ζάκρος, η Ελούντα, η Σπιναλόγκα και ο Άγιος Νικόλαος, φέρνουν αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία…

Αντιδρούν στα υπεράκτια αιολικά πάρκα που σχεδιάζονται στο Λασίθι
φωτο: radiolasithi.gr

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου, διαφωνεί κάθετα με τα σχέδια της κυβέρνησης και την προτίμησή της στο να επιλέγει τον νομός για να επωμίζεται βάρη που στην ουσία τον υποβαθμίζουν, αντί να τον αναβαθμίζουν.

Σύμφωνα με το ΕΚΛ, αντί για αναβάθμιση των νοσοκομείων και αξιοπρεπή δημόσια υγεία, «έχουμε την χωροθέτηση των «φαραωνικών» διαστάσεων παράκτιων αιολικών πάρκων, με τα οποία ο ιθύνων νους του σχεδίου, περικυκλώνει το Ν. Λασιθίου».

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, εντάσσεται σε έναν συνολικότερο σχεδιασμό του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, και το αποκορύφωμα είναι ότι οι χωροθετήσεις περιλαμβάνουν σημεία τα οποία βρίσκονται κοντά σε πρώτης γραμμής αρχαιολογικές και εξαιρετικού φυσικού κάλους περιοχές.

Όπως επισημαίνεται, περιοχές όπως το Παλαίκαστρο, η Κάτω Ζάκρος και πρώτης γραμμής τουριστικές περιοχές όπως η Ελούντα, η Σπιναλόγκα και ο Άγιος Νικόλαος, βρίσκονται μέσα σε αυτά τα σχέδια.

Σύμφωνα με το ΕΚΛ, η κατασκευή πλωτού αιολικού πάρκου εντός ή σε άμεση επαφή με την ευρύτερη  περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, θα προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε επενδύσεις, στο τουριστικό προϊόν, σε στρατηγικές επενδύσεις που μόλις ξεκινάνε, στην αλιεία αλλά και στο περιβάλλον.

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου συντάσσεται ανεπιφύλακτα με τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες του Νομού, που αντιδρούν στις αποφάσεις «γι’ αυτές χωρίς αυτές» και καλούμε τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να γνωμοδοτήσουν αρνητικά στον σχεδιασμό για τις ανεμογεννήτριες στο Λασίθι, που μόνο υπανάπτυξη θα φέρουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon