cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Από χώρος πολιτισμού, σε χώρο αποθήκευσης σκουπιδιών

Αντιδράσεις από κατοίκους στον Κουμπέ Χανίων για σχεδιαζόμενο χώρο προσωρινής αποθήκευσης αστικών μη επικίνδυνων δημοτικών αποβλήτων, σε σημείο όπου προοριζόταν χώρος πολιτισμού…

Από χώρος πολιτισμού, σε χώρο αποθήκευσης σκουπιδιών

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής Χανίων να αλλάξει χρήση σε οικοδομικό τετράγωνο σε περιοχή στον Κουμπέ που προορίζεται για να δημιουργηθεί Πολιτιστικό Κέντρο, προκειμένου να γίνει χώρος προσωρινής αποθήκευσης αστικών μη επικίνδυνων δημοτικών αποβλήτων στην περιοχή, καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, πρόκειται για οικόπεδο εμβαδού δύο στρεμμάτων το οποίο ανήκει στο Δήμο Χανίων και στο εγκεκριμένο σχέδιο πόλης καθορίζεται ως χώρος «Πολιτιστικού Κέντρου».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των κατοίκων, γίνεται διερεύνηση από τον Δήμο ώστε να αλλάξει η χρήση, και αντί για πολιτιστικό κέντρο, να γίνει «πράσινο σημείο» ή «χώρος προσωρινής αποθήκευσης αστικών μη επικίνδυνων δημοτικών αποβλήτων».

Μάλιστα σημειώνουν ότι έχει σταλεί έγγραφο, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προς την Υπηρεσία Δόμησης, με το οποίο ζητούνται διευκρινήσεις για τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου να προχωρήσει η αλλαγή χρήσεων γης.

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι στην ανακοίνωσή τους, τα «πράσινα σημεία» είναι χώροι όπου υπάρχουν κάδοι και κοντέινερ και γίνεται συγκέντρωση, διαλογή, ζύγιση, συμπίεση κλπ ανακυκλώσιμων υλικών και ειδικότερα: μετάλλων, χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού, ξύλου, βρώσιμων ελαίων, ηλεκτρονικού εξοπλισμού κλπ. Τα «μη επικίνδυνα οικιακά απόβλητα» είναι τα σκουπίδια που ρίχνουμε στους πράσινους κάδους.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, αυτή η εξέλιξη θα υποβαθμίσει τρομερά τη γειτονιά και τις ζωές τους, ενώ παράλληλα καλούν όλες τις δημοτικές παρατάξεις και το Δημοτικό Συμβούλιο, «να πάρουν θέση και να στηρίξουν το δίκαιο και λογικό αίτημά μας να μη γίνει τροποποίηση του σχεδίου πόλης και καμία ενέργεια υποβάθμισης της γειτονιάς μας».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon