cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Τέλος 60 εργαζόμενοι από θεραπευτήρια και Κέντρα Παιδιών της Κρήτης

Την προηγούμενη εβδομάδα απολύθηκαν 60 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης που εργαζόταν σε Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, Κέντρα Προστασίας Παιδιών, μονάδες φροντίδας ΑΜΕΑ σε όλη την Κρήτη…

Τέλος 60 εργαζόμενοι από θεραπευτήρια και Κέντρα Παιδιών της Κρήτης

Το θέμα της απόλυσης 60 εργαζομένων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης που εργαζόταν σε Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, Κέντρα Προστασίας Παιδιών, μονάδες φροντίδας ΑΜΕΑ σε όλη την Κρήτη, θέτει με επιστολή του προς την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ, το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Γιώργος Μανουσάκης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στο νομό Λασιθίου απολύθηκαν 10 εργαζόμενοι, 7 στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου και 3 στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού στη Νεάπολη.

Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι εργάζονταν σε σίτιση, φύλαξη καθαριότητα καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν είχαν παραταθεί οι συμβάσεις τους (όπως έχει γίνει στο χώρο της υγείας) και συνέχισαν να εργάζονται με προσωρινές διαταγές δικαστηρίου.

Ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε αρνητική η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα και απολύθηκαν ενώ οι θέσεις τους έμειναν ακάλυπτες με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις δομές στις οποίες εργάζονταν.

«Με δεδομένο ότι στις αντίστοιχες περιπτώσεις στο χώρο των νοσοκομείων και του ΕΣΥ με νομοθετική ρύθμιση έχουν δοθεί παρατάσεις θητείας, και με δεδομένο ότι έχει δημιουργηθεί κενό στις θέσεις και στο έργο που κάλυπταν αυτοί οι 60 εργαζόμενοι, θα πρέπει να υπάρξει διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Εργασίας και να ζητηθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή των εργαζόμενων στις θέσεις τους», καταλήγει η επιστολή του κ. Μανουσάκη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon