cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Δασικοί χάρτες: «Στον αέρα» περιουσίες λόγω ελλειμματικών ρυθμίσεων

Ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Ξανθός βρέθηκε στη Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, με βάση τις προτάσεις των ΟΤΑ…

Δασικοί χάρτες: «Στον αέρα» περιουσίες λόγω ελλειμματικών ρυθμίσεων

Για την διαδικασία της κύρωσης των δασικών χαρτών για την Π.Ε. Ρεθύμνου, ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Διεύθυνση Δασών ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής του νομού Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός συναντήθηκε με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου Ν. Βολτυράκη και την Ε. Κεχαγιαδάκη, προϊσταμένη του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, που τον ενημέρωσαν για τον κίνδυνο να βρεθούν «στον αέρα» ιδιωτικές περιουσίες, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, αποσπασματικών και ελλειμματικών ρυθμίσεων.

Ο Ανδρέας Ξανθός μετέφερε την έντονη ανησυχία που υπάρχει στους πολίτες για το χρονοδιάγραμμα εξέτασης των αντιρρήσεων από την Επιτροπή που έχει συσταθεί για τους δασικούς χάρτες στην Π.Ε. Ρεθύμνου, η οποία λόγω του μεγάλου όγκου των ενστάσεων θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να ολοκληρώσει, όπως επισήμανε, το έργο της.

«Η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε τις δασικές υπηρεσίες με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό, έτσι ώστε να διεκπεραιωθεί σε σύντομο χρόνο και με αντικειμενικό τρόπο όλη αυτή η διαδικασία» τόνισε, λέγοντας παράλληλα πως «η κυβέρνηση δεν προχώρησε στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, με βάση τις προτάσεις των ΟΤΑ και των Δικηγορικών Συλλόγων της Κρήτης, οι οποίες θα διασφάλιζαν τις περιουσίες των πολιτών».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon