cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών για τους δασικούς χάρτες

Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών για τους δασικούς χάρτες

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δασών Νομού Χανίων για το ζήτημα των δασικών χαρτών πραγματοποίησαν αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΝ Χανίων έθεσαν για άλλη μια φορά στην προϊσταμενη της Διεύθυνσης Δασών τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την διαδικασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών.

«Μέσα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο λαός με τον πληθωρισμό να τρέχει, η κυβέρνηση μας καλεί να αποδείξουμε ότι μας ανήκει  η γη που έχουμε από τους γονείς και τους παππούδες μας και από την οποία παλεύουμε να βγάλουμε ένα μεροκάματο. Το κόστος για να το κάνουμε αυτό είναι πέρα από τις δυνατότητες μας και όλο αυτό γίνεται για να «ξεκαθαρίσουν» το τοπίο ώστε να προχωρήσουν οι πολυπόθητες επενδύσεις από τις οποίες θα θησαυρίσουν οι κολοσσοί της ενέργειας που μας χρυσοπουλάνε το ρεύμα και οι μεγαλοξενοδόχοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας.

Οι αγρότες των Χανίων διεκδικούν:

Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός χαρακτήρας ενώ περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη.

Να εξασφαλιστεί παράταση του χρόνου ενστάσεων – αντιρρήσεων λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon