cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Δημιουργείται πολιτιστικό κέντρο στο παλιό σχολείο Ανωγείων

Τον εκσυγχρονισμό του παλαιού σχολείου στο Περαχώρι Ανωγείων αποφάσισε ο Δήμος Ανωγείων, με στόχο να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη δημιουργία πολιτιστικού και εκθεσιακού κέντρου…

Δημιουργείται πολιτιστικό κέντρο στο παλιό σχολείο Ανωγείων

Στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του παλαιού σχολείου στο Περαχώρι Ανωγείων, με στόχο τη δημιουργία πολιτιστικού και εκθεσιακού κέντρου προχωράει ο δήμος Ανωγείων.

Πρόκειται για έργο που αφορά στο συνολικότερο σχεδιασμό του Δήμου Ανωγείων για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση του ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής του Ψηλορείτη.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η περιοχή των Ανωγείων, αλλά και συνολικά η Κρήτη έχει ως ένα βασικό πυλώνα ανάπτυξης τον πρωτογενή τομέα, που σχετίζεται άμεσα με την αγροδιατροφή, τον πολιτισμό και τη φύση.

Συνδυάζεται δε με το δεύτερο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης που είναι ο τουρισμός με όλες τις μορφές του, που επίσης στηρίζεται στο φυσικό περιβάλλον και ενισχύεται από το πολιτιστικό απόθεμα και την παραγωγή.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του χώρου του παλιού σχολείου, στη θέση Περαχώρι Ανωγείων, που θα βελτιώσουν την αισθητική του χώρου, συνεισφέροντας στην αξιοποίηση/ ανάδειξή του, ώστε να μετατραπεί σε πολιτιστικό / εκθεσιακό κέντρο.

Επίσης οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματισθεί, μεταξύ άλλων, θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.540.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon