cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Δράση στην παραλία της Παχιάς Άμμου Ακρωτηρίου για τις θαλάσσιες χελώνες

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού Ακρωτηρίου, πραγματοποίησε δράση για την προετοιμασία της παραλίας για τις θαλάσσιες χελώνες που αναμένεται όπως κάθε χρόνο να γεννήσουν τα αυγά τους εκεί…

Δράση στην παραλία της Παχιάς Άμμου Ακρωτηρίου για τις θαλάσσιες χελώνες

Δράση για τη διάσωση και προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta – Caretta πραγματοποίησε χθες Τετάρτη στην παραλία της Παχιάς Άμμου, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού.

Η δράση περιελάμβανε προετοιμασία της παραλίας εν όψει της εμφάνισης του θηλαστικού στην παραλία προκειμένου να γεννήσει τα αυγά του.

Από τα τέλη Μαΐου και μετά οι θηλυκές χελώνες βγαίνουν στη στεριά μόνο για να γεννήσουν τα αυγά τους. Γεννούν πάντα στην παραλία όπου γεννήθηκαν και οι ίδιες. Βγαίνουν από τη θάλασσα τη νύχτα, σκάβουν τρύπες στην άμμο, γεννούν εκεί τα αυγά τους και τα σκεπάζουν.

Οι διοργανωτές ετοίμασαν μικρές ξύλινες πινακίδες και τοποθετήθηκαν κοντά στα σημεία όπου οι χελώνες συνήθως εναποθέτουν τα αυγά τους, ώστε οι λουόμενοι να μπορούν να προστατεύουν αυτά τα σημεία. Υπήρξε επίσης μία σύντομη ενημέρωση από εκπρόσωπο του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.

Παράλληλα με τη δράση, οι εθελοντές φύτεψαν μικρά αρμυρίκια και σχεδίασαν μαζί με παιδιά μια αφίσα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και της ακτής.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού (S.E.A) συστάθηκε από κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής του Σταυρού, και έχει ως στόχο την διαφύλαξη αυτής της ευαίσθητης περιοχής με οικολογική, πολιτιστική και κοινωνική σημασία.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon