cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Ε.Π.Κ. Κρήτης: Μπάχαλο το «καλάθι του νοικοκυριού»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με αφορμή τα δεκάδες παράπονα των καταναλωτών, για το «καλάθι του νοικοκυριού»…

Ε.Π.Κ. Κρήτης: Μπάχαλο το «καλάθι του νοικοκυριού»

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τονίζει ότι κάποιες από τις 13 αλυσίδες εμπορίας που καταχώρησαν στην πλατφόρμα «e-katanalotis» προϊόντα, δεν έχουν αποστείλει πλήρη κατάλογο αυτών, δηλαδή, δεν καλύπτουν όλες τις κατηγορίες όπως αυτές περιγράφονται στο νόμο.

Επίσης, σε κάποιες από τις αλυσίδες παρουσιάζεται το φαινόμενο να έχει καταχωρηθεί το ίδιο προϊόν από 2 έως 11 φορές, με αποτέλεσμα να είναι πλασματική η αύξηση του αριθμού των προϊόντων, γεγονός που καθιστά το όλο εγχείρημα ανώφελο για τον καταναλωτή.

«Με αγωνία και ελπίδα οι καταναλωτές, περίμεναν το πολυδιαφημισμένο ”καλάθι του νοικοκυριού” ,για ελάφρυνση της ακρίβειας, παρ’ όλα αυτά σύμφωνα με τις καταγγελίες των καταναλωτών, μόνο απογοήτευση εισέπραξαν και το καλάθι άδειο», αναφέρει η Ε.Π.Κ. Κρήτης, καλώντας τους καταναλωτές να κάνουν ερευνητική σύγκριση τιμών, ποιότητας και ειδών και να αγοράζουν χρήσιμα και απαραίτητα προϊόντα του νοικοκυριού και όχι προϊόντα που δεν θα χρησιμοποιήσουν άμεσα.

Τέλος ζητά από την κυβέρνηση τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon