cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Έκθεση για την αστική γυναικεία ενδυμασία του 20ου αιώνα στα Χανιά

O Δήμος Πλατανιά διοργανώνει με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, την έκθεση του Λυκείου των Ελληνίδων Χανίων «Από τη χειραγώγηση στη χειραφέτηση» – Έκθεση για την αστική γυναικεία ενδυμασία του 20ου αιώνα στα Χανιά…

Έκθεση για την αστική γυναικεία ενδυμασία του 20ου αιώνα στα Χανιά

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, στο Πολύκεντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του Λυκείου των Ελληνίδων Χανίων «Από τη χειραγώγηση στη χειραφέτηση» – Έκθεση για την αστική γυναικεία ενδυμασία του 20ου αιώνα στα Χανιά.

Η έκθεση είναι σε επιμέλεια της Βάλιας Μαργαρίτη, σκηνογράφος και ενδυματολόγος και θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 13:00, Σάββατο 17:00 – 20:00, Κυριακή 11:00 – 19:00. Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πλατανιά, με την έκθεση αυτή δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό την εξέλιξη της γυναικείας ενδυμασίας από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα, σε συνάρτηση με τις κοινωνικές αλλαγές, τα δικαιώματα των γυναικών και τον ρόλο τους στην κοινωνία, την εργασία, την καθημερινότητά τους.

Από την πλευρά της η επιμελήτρια της έκθεσης Βάλια Μαργαρίτη επισημάνει την εξέλιξη της γυναικείας ενδυμασίας από το 1890 περίπου μέχρι και σήμερα, από την «ασφυξία» του κορσέ και την επιβολή του «ζουμερού μπούστου» και της «μέσης δαχτυλίδι», στην αιφνίδια και «επαναστατική», για την εποχή, απαλλαγή τους, με φορέματα χαλαρά, υφάσματα μαλακά και μήκη φούστας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon