cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Ένας δεν πίνει, όλοι επιστρέφουν!!!

Σε 5 λέξεις το πιο σημαντικό εορταστικό μήνυμα Περιφέρειας Κρήτης – Τροχαίας Ηρακλείου – Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων!!!

Ένας δεν πίνει, όλοι επιστρέφουν!!!

Μέσα σε 5 λέξεις “Ένας δεν πίνει, όλοι επιστρέφουν” περικλείεται το μήνυμα που αυτές τις γιορτές, από κοινού Τροχαία Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης προωθούν στο πλαίσιο της καμπάνιας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στην Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκαν για την προώθηση του μηνύματος ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Ηρακλείου κ. Στέλιος Καρακούδης με τη πρόεδρο του συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου κ. Μαρία Αντωνακάκη.

Σε καταστήματα στην καρδιά του Ηρακλείου τροχονόμοι και μέλη του συνδέσμου μοίρασαν ατζέντες για το νέο έτος και σουβέρ στους θαμώνες, ανταλλάσσοντας ευχές για Καλά Χριστούγεννα.

Και βέβαια οι ατζέντες δεν θα μπορούσαν να μην ακολουθούσαν και το συνολικό πνεύμα της συγκεκριμένης καμπάνιας μιας και μερικά από τα μηνύματα που περιλάμβαναν ήταν και τα παρακάτω πολύ χρήσιμα bullet points – συμβουλές:

  • Μην οδηγείτε εάν έχετε καταναλώσει αλκοόλ και μην επιβαίνετε σε οχήματα στα οποία ο οδηγός έχει πιει.
  • Μην επιτρέπετε στην παρέα σας να οδηγήσει μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Πάρετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους ή συμβουλέψτε τους να επιστρέψουν με άλλο τρόπο στο σπίτι τους.
  • Στην αρχή της βραδιάς, προσφερθείτε να είστε ο οδηγός της παρέας σας, έχοντας προηγουμένως αποφασίσει να μην πιείτε καθόλου. Οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ συνεπάγεται:
  • Καθυστέρηση στα αντανακλαστικά σας (διπλάσιοι και τριπλάσιοι χρόνοι αντίδρασης)
  • μειωμένη αντίληψη του χώρου και της ταχύτητας
  • Μειωμένο οπτικό πεδίο
  • Αίσθημα υπερβολικής αυτοπεποίθησης
  • Όταν οδηγείτε να θυμάστε ότι το όχημά σας, είναι απλώς ένα μέσο μεταφοράς και ο δρόμος είναι γεμάτο αστάθμητους παράγοντες και κινδύνους. Μην αυξάνετε τους κινδύνους. Και λίγο αλκοόλ πριν την οδήγηση επηρεάζει πάντα τις αντιδράσεις σας
  • Να θυμάστε: Καθυστέρηση στο χρόνο αντίδρασής μας στην τροχοπέδηση κατά 1 sec, με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα, συνεπάγεται αύξηση της απόστασης ακινητοποίησης του οχήματός μας κατά 15 μέτρα.

Photography by George DryJohn

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon