cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Εορταστικές εθελοντικές αιμοδοσίες στη Λότζια

Συνεχίζονται οι εορταστικές εθελοντικές αιμοδοσίες τις οποίες διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου…

Εορταστικές εθελοντικές αιμοδοσίες στη Λότζια

Δύο ακόμη εθελοντικές αιμοδοσίες διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, λίγο πριν το τέλος του 2022.

Οι εορταστικές εθελοντικές αιμοδοσίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 29 και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος και ο κάθε εθελοντής Αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής του ή συγγενική.

Παράλληλα στο χώρο της αιμοδοσίας ο κάθε αιμοδότης θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτηση για την έκδοση της ηλεκτρονικής ατομικής κάρτας αιμοδότη σε περίπτωση που δεν την έχει ακόμα προμηθευτεί.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου πραγματοποιεί τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία.

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εντός της μονάδας αιμοδοσίας.

Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για την δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων(μυελού των οστών) και την δωρεά οργάνων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon