cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 08.05 2024

Εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας ιδρύεται στην Κίσσαμο

Στην σύσταση εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας προχωρά ο Δήμος Κισσάμου, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

Εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας ιδρύεται στην Κίσσαμο

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, οι τομείς δραστηριοποίησης της εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας του δήμου αφορούν την πυροπροστασία, καθώς και την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων, πλημμυρικών φαινομένων και σεισμών.

Ακόμα θα συμμετέχει σε καθαρισμούς και αποψιλώσεις για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, δασοπυρόσβεση, έρευνα και διάσωση.

Η εθελοντική ομάδα θα τελεί υπό την αιγίδα του δήμου και θα συντονίζεται από τον εκάστοτε αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας. Θα οργανωθεί πάνω στα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και θα λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με την απόφαση για τις σχετικές διαδικασίες ίδρυσης, ένταξης και πιστοποίησης στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα υπάρξει συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής ενότητας Χανίων.

«Η δράση των εθελοντών πολιτών μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των αρμόδιων φορέων και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία των ανθρώπινων ζωών, των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος», αναφέρει η απόφαση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon