cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Εριστικός ο δήμαρχος για τον αυξημένο αριθμό ομπρελών στο Ελαφονήσι

Ο δήμαρχος Κισσάμου δήλωσε ότι «όσοι κάνουν παράπονα δεν θέλουν το καλό του τόπου και της περιοχής»…

Εριστικός ο δήμαρχος για τον αυξημένο αριθμό ομπρελών στο Ελαφονήσι

Ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις αντιδράσεις σχετικά με τον αυξημένο αριθμό ομπρελών στην παραλία στο Ελαφονήσι, που αποτελεί και προστατευόμενη περιοχή και υπάγεται στο δίκτυο της Natura.

Ο κ. Μυλωνάκης αναφέρθηκε στις ξαπλώστρες που έχουν κατακλύσει την παραλία και στις αντιδράσεις των επισκεπτών. «Η ίδια κατάσταση είναι εδώ και 25 χρόνια. Υπάρχει πολύ ελεύθερος χώρος να κάνει κάποιος το μπάνιο του. Υπάρχουν και αυτοί που θέλουν τις ξαπλώστρες», δήλωσε αρχικά.

«Εμείς έχουμε τον ελάχιστο αριθμό ομπρελών αλλά η ζήτηση είναι μεγαλύτερη. Δραστηριοποιούνται δύο δήμοι στην περιοχή. Η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη στην περιοχή. Εδώ και 25 χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν ξέρω γιατί αντέδρασε ο κόσμος», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μάλιστα ανέφερε ότι η ομπρέλα μαζί με δύο ξαπλώστρες κοστίζει 15 ευρώ, ένα ποσό όμως το οποίο αν μη τι άλλο, είναι ακριβότερο ακόμα και σε σχέση με κάποιους ιδιώτες.

Ο δήμαρχος συνέδεσε τα έσοδα αυτά με την καθαριότητα της περιοχής, λες και αν δεν υπήρχαν αυτά τα έσοδα ο δήμος θα άφηνε στην μοίρα του την περιοχή.

Πάντως, σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα Newsbomb.gr, εμφανίστηκε αρκετά εριστικός, τονίζοντας ότι «όσοι κάνουν παράπονα δεν θέλουν το καλό του τόπου και της περιοχής». Μάλιστα τόνισε ότι «είναι δυνατόν να πηγαίνουν οικογένειες με παιδιά και να μην έχουν ξαπλώστρες να καθίσουν;», το οποίο αν υπολογίσουμε για μια τετραμελή οικογένεια, το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 30€ (δεν το λες και λίγο για μια οικογένεια).

Τέλος επισήμανε ότι «στην παραλία υπάρχει ελεύθερος χώρος για να χωρέσει η μισή Κρήτη», αποφεύγοντας βεβαίως να αναφερθεί στις αντιδράσεις οι οποίες επικεντρώνονται στην αλλοίωση του φυσικού τοπίου, το οποίο σημειωτέον ανήκει στις περιοχές NATURA.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στον λογαριασμό Colours of Crete και έγινε viral. Οι σχολιαστές χαρακτηρίζουν την παραλία «τσίρκο» και ότι είναι πλέον «γεμάτη με πλαστικούρα και ξαπλώστρες».

«Κρίμα, αυτό το υπέροχο φυσικό τοπίο έχει μετατραπεί σε μια ασχήμια στην κυριολεξία. Ευτυχώς, το πρόλαβα στα καλύτερά του. Πόσο πολύ λυπάμαι» γράφει ένας χρήστης.

«Είναι απίστευτο τι έκαναν σε ένα τόσο άμορφο μέρος! Τι καταστροφή!» αναφέρει ένα άλλο σχόλιο.

Η ανάρτηση η οποία προκάλεσε τις αντιδράσεις στα social media:

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon