cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Νέο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Ηράκλειο

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της 1ης δημοτικής κοινότητας Ηρακλείου ικανοποιείται, με την λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων, το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο εξής σε κτίριο στη λεωφόρο Δημοκρατίας…

Νέο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Ηράκλειο

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων της 1ης δημοτικής κοινότητας το οποίο θα στεγάζεται σε κτίριο στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Το ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ στεγάζεται σε ακίνητο 270 τμ που βρίσκεται στη λεωφόρο Δημοκρατίας 47-49 και το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, καθώς και φροντίδας υγείας σε ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τον Δήμο Ηρακλείου, έχει στελεχωθεί όπως όλα τα αντίστοιχα Κέντρα του Δήμου Ηρακλείου από επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές και οικογενειακούς βοηθούς.

Σε αυτό θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι της 1η δημοτικής κοινότητας ανεξάρτητα από την ηλικία, θρησκεία και εθνικότητα, καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν ειδικές καταστάσεις, όπου απαιτείται άμεσα κοινωνική παρέμβαση.

Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και οι υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της περιοχής.

Ο δήμαρχος, σε δήλωση του αμέσως μετά τα εγκαίνια της δομής, εξέφρασε την ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι «είμαστε βέβαιοι ότι θα αγκαλιάσουν και αυτήν την νέα δομή, το δεύτερο ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ που θα λειτουργεί στην 1η Δημοτική Κοινότητα δηλαδή, καθώς το ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Αγίας Τριάδας θα εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του κανονικά».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon