cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Ανέντιμο το να κοροϊδεύεις τους συνταξιούχους με αυξήσεις πείνας

Μια Κυβέρνηση που κομπάζει για το ΑΕΠ της και τους δείκτες που ευημερούν δεν μπορεί να αφήνει τους απόμαχους της εργασίας στην εξαθλίωση!!!

Ανέντιμο το να κοροϊδεύεις τους συνταξιούχους με αυξήσεις πείνας

Η μια κοινωνική και επαγγελματική τάξη μετά την άλλη έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ είναι καθρεπτάκια για ιθαγενείς.

Μετά τους αγρότες ξεσπάθωσαν και οι συνταξιούχοι με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων να δηλώνει σε ανακοίνωση του πως  από αυτή την κυβέρνηση και από αυτόν τον Πρωθυπουργό δεν πρέπει να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες οι συνταξιούχοι. Μάλιστα τους καλεί να σφίξουν τα δόντια να βγει ο χειμώνας και την απάντησή τους θα τη δώσουν όταν πρέπει, στην κάλπη.

Το να υπόσχεσαι φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας που ίσως μπορούν, κάνοντας 2 και 3 δουλειές, να βγάλουν το μεροκάματο το λες εμπαιγμό.

Το να κοροϊδεύεις όμως τους ηλικιωμένους που έχουν δουλέψει σκληρά για χρόνια με την ελπίδα να πάρουν μια μικρή σύνταξη που θα τους επιτρέψει να ζήσουν αξιοπρεπώς το υπόλοιπο της ζωής τους είναι ανέντιμο.

Και ο κ. Μητσοτάκης αυτό ακριβώς έκανε στη ΔΕΘ, τους φέρθηκε ανέντιμα ανακοινώνοντας μόνο για το 1,5 εκατομμύριο εξ αυτών αυξήσεις γύρω στο 6%, τη στιγμή που χάνουν πάνω από το 25% της αγοραστικής τους δύναμης λόγω ακρίβειας.

Ας πιάσει το μολύβι ο Πρωθυπουργός με το επιτελείο του κι ας υπολογίσει ποιος συνταξιούχος μπορεί να ζήσει με τέτοιες συντάξεις όταν λαμβάνει λογαριασμούς ηλεκτρικού που κινούνται στα όρια της παράνοιας, όταν αναγκάζεται να πληρώσει ιδιώτες για τις εξετάσεις του, δεδομένου του ότι το ΕΣΥ υπολειτουργεί, κι όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και κόβει κι από τα απαραίτητα επειδή δεν έχει να πληρώσει.

Μια Κυβέρνηση που κομπάζει για το ΑΕΠ της και τους δείκτες που ευημερούν δεν μπορεί να αφήνει τους απόμαχους της εργασίας στην εξαθλίωση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon