cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Κινητοποιήσεις αγροτών στα Χανιά και… τελεσίγραφο από αγρότες της Ιεράπετρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κόστος παραγωγής πραγματοποιούν οι αγρότες των Χανίων – Απειλούν με αποχή από τις εκλογές οι αγρότες της Ιεράπετρας, σε περίπτωση που δεν λυθεί το ζήτημα των εργατών γης…

Κινητοποιήσεις αγροτών στα Χανιά και… τελεσίγραφο από αγρότες της Ιεράπετρας
Παλαιότερη διαμαρτυρία αγροτών στα Χανιά.

Αγανακτισμένοι και πλήρως απογοητευμένοι δηλώνουν οι αγρότες της Κρήτης οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για το υψηλό κόστος παραγωγής, τη μείωση της επιδότησης και τα όσα προβλέπει η νέα ΚΑΠ.

Η αρχή θα γίνει αύριο από τα Χανιά που αγρότες θα συγκεντρωθούν στη Δημοτική Αγορά, στις 11 το πρωί και θα μεταβούν με μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Αντιπεριφέρεια, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη.

«Δίνουμε την μάχη για την επιβίωσή μας. Αυτό που μας βγάζει στον δρόμο είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, με το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια, που μας οδηγούν όχι μόνο να μην έχουμε ικανοποιητικό εισόδημα, αλλά πολλές φορές να μην μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδά μας», αναφέρεται στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Όπως επισημαίνουν οι αγρότες των Χανίων, «διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δεν είμαστε ζητιάνοι να μας πετάνε ψίχουλα και να ζούμε με επιδόματα, με voucher και pass. Επενδύουμε χρήμα και κόπο στις παραγωγές μας και θέλουμε βιώσιμο εισόδημα, να πληρωνόμαστε τον ιδρώτα μας».

Την ίδια ώρα οι αγρότες της Ιεράπετρας στην έκτακτη γενική συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας προανήγγειλαν, εκτός από κινητοποιήσεις, και αποχή από τις εθνικές εκλογές αν δεν δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της αναφέρουν:

«Παρέχουμε προθεσμία 15 ημερών στην Κυβέρνηση ώστε να διευθετήσει οριστικά τα ζητήματα που σχετίζονται με την μετάκληση εργατών γης ΠΤΧ (Πολιτών Τρίτων Χωρών ). Τα ζητήματα είναι καταγεγραμμένα πριν από ένα χρόνο, έχουν ενημερωθεί το σύνολο των Αρμόδιων ( και Μη ) Υπουργείων όπως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας χωρίς να έχουν δοθεί λύσεις, θα προβούμε στα εξής:

α) Χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητος για την περιοχή της Ιεράπετρας (και όχι μόνο) ο οποιοσδήποτε ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ, ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης γιατί η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαραίνει τους πάντες.

β) Δηλώνουμε την πρόθεση μας για μαζική αποχή από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

γ) Οργανώνουμε κινητοποιήσεις και δράσεις στα πλαίσια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία και είναι η τελευταία προειδοποίηση / ενημέρωση προς την Πολιτεία για ουσιαστικές λύσεις ΤΩΡΑ, σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon