cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Κινητοποιήσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Γεωπονίας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φοιτητές της σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, για τη μη κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων…

Κινητοποιήσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Γεωπονίας

Σε κατάληψη της σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, για τη μη κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, προχώρησαν οι φοιτητές του τμήματος.

Η κατάληψη της σχολής ξεκίνησε από χθες Δευτέρα και θα συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη, ενώ χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των φοιτητών και των καθηγητών, με επικεφαλής τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ, ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για το θέμα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα στους διπλωματούχους του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του ΕΛΜΕΠΑ δεν αποδίδονται τα Επαγγελματικά Δικαιώματα του Π.Ε. Γεωπόνου.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στο αίτημα των αποφοίτων διπλωματούχων του τμήματος Γεωπονίας προκειμένου να τους αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Όπως αναφέρεται από τον φοιτητικό σύλλογο, το πρόβλημα της μη κατοχύρωσης των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, ενώ το πτυχίο μας αναγνωρίζεται κανονικά ως ενιαίος και αδιάσπαστος Τίτλος Σπουδών Μεταπτυχιακού επιπέδου 7 (Integrated Master’s), απασχολεί εξ ιδρύσεως του ΕΛΜΕΠΑ την ακαδημαϊκή του κοινότητα και ιδίως τους 27 Γεωπόνους που έχουν ήδη αποφοιτήσει και δεν μπορούν να εργαστούν στον κλάδο τους ως Γεωπόνοι, όπως επίσης και τους πολλούς φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται στο τέλος των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων και θα αποφοιτήσουν εντός μερικών μηνών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon