cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Σειρά κινητοποιήσεων ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ – Νέες στάσεις εργασίας αυτήν και την επόμενη βδομάδα και διοργάνωση συλλαλητηρίου στο κέντρο του Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή…

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Σειρά κινητοποιήσεων με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ΠΑΓΝΗ με τον διοικητή, αλλά και τις αλλαγές στο ΕΣΥ που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Υγεία, ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Προχθές, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, όπου πάρθηκαν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν νέα δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου από τις 8πμ έως τις 10πμ και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο κέντρο του Ηρακλείου, την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, από τις 11πμ έως τις 3μμ, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.

Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στην περίπτωση που η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επισκεφτεί το ΠΑΓΝΗ. 

«Ενημερώνουμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο και τη διοίκηση ότι δεν θα ανεχτούμε καμία υποβάθμιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, κανένα κλείσιμο ή συρρίκνωση περιφερειακού νοσοκομείου, όπως δεν ανεχόμαστε τις τακτικές τρομοκράτησης που συνοδεύουν αυτά τα μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι «δεν θα ανεχτούμε άλλο τον αυταρχισμό της διοίκησης, καθώς και την υποτίμηση και υποβάθμιση της δουλειάς των υγειονομικών, την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας τους» και απαιτούν:

  • Να στελεχωθεί πλήρως εδώ και τώρα το ΠΑΓΝΗ με μόνιμο προσωπικό, με επείγουσες προκηρύξεις του συνόλου των κενών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με βάση τον ξεπερασμένο οργανισμό
  • Άμεση επαναφορά της λειτουργίας των κλινικών που συγχωνευτήκαν 
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Γενναία μισθολογική αύξηση στο προσωπικό του ΕΣΥ και θέσπιση ειδικών κινήτρων (επιστημονικών, οικονομικών, διοικητικών) για τα περιφερειακά νοσοκομεία
  • Να δοθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες στο προσωπικό.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • ΟΧΙ σε συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων-νοσοκομείων 
  • Επιστροφή των συμβασιούχων που απολύθηκαν όσο ήταν σε αναστολή εργασίας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon