cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Κρήτη: Απεργιακές κινητοποιήσεις για αυξήσεις σε μισθούς και ακρίβεια

Κρήτη: Απεργιακές κινητοποιήσεις για αυξήσεις σε μισθούς και ακρίβεια
ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν στις πόλεις της Κρήτης, συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, με τους εργαζόμενους να διαδηλώνουν για συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και να παρθούν μέτρα για την ακρίβεια. Μαζί τους διαδήλωσαν αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες.

Στο κέντρο του Ηρακλείου βρέθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και πολίτες που εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους κατά της ακρίβειας, ζητώντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, πραγματικές αυξήσεις μισθών και άμεση επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Χανιά

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ συμμετείχαν σωματεία και συνδικάτα των Χανίων αλλά και σύλλογοι εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Δημοτική Αγορά Χανίων, με πανό και συνθήματα, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Εκπρόσωποι των σωματείων και συνδικάτων πραγματοποίησαν ομιλίες και χαιρετισμούς πριν αρχίσει η πορεία των διαδηλωτών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ανάλογεσ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στο Ρέθυμνο, όσο και στον Άγιο Νικόλαο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon