cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Ξεκινά η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» μετά από απουσία δύο ετών

Ξεκινάει την Παρασκευή 1η Ιουλίου στο Ρέθυμνο η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» μετά από απουσία της εκδήλωσης για δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού…

Ξεκινά η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» μετά από απουσία δύο ετών

Πρόκειται για εκδήλωση η οποία μεταξύ άλλων φιλοξενεί έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά κ.α), ενώ οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γευσιγνωσίες κλπ. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μικρασιάτες θα αναβιώνουν συνταγές της Μ. Ασίας κατά τη διάρκεια της γιορτής, μουσικές εκδηλώσεις θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στο μικρασιατικό μουσικό πολιτισμό με τα τραγούδια τους ενώ θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια από τα παράλια της Μικράς Ασίας και από την Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή ορχηστρών με παραδοσιακά μικρασιάτικα όργανα.

Παράλληλα, παραμύθια, αφηγήσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, εργαστήρια Μικρασιατικής Κουζίνας και συναυλίες θα πλαισιώσουν τη Γιορτή Κρητικής Διατροφής η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, 7 Ιουλίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων και την προβολή τόσο της κρητικής διατροφής όσο και του πολιτισμού του τόπου.

Φέτος οι εκδηλώσεις της Γιορτής Κρητικής Διατροφής είναι αφιερωμένες στους 30 αιώνες Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon