cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Μελέτη για την αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων στην Ιεράπετρα

Ένα βήμα πιο κοντά στην αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων ο Δήμος Ιεράπετρας. Υπεγράφη η σύμβαση της μελέτης που αφορά την οργάνωση των λιμενικών υποδομών και σχεδιάζει τα απαιτούμενα λιμενικά έργα…

Μελέτη για την αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων στην Ιεράπετρα

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Ιεράπετρας η σύμβαση της μελέτης που αφορά την οργάνωση των λιμενικών υποδομών του Δήμου Ιεράπετρα η οποία αξιολογεί την υφιστάμενη κατάσταση και σχεδιάζει τα απαιτούμενα λιμενικά έργα και κάθε αναγκαίο στοιχείο για την εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας των λιμένων.

Με την συγκεκριμένη μελέτη αναβαθμίζονται τα αλιευτικά καταφύγια: Γρα Λυγιάς, Θόλου, Κουτσουρά, Μακρύ Γιαλού, Μύρτου, Παχειάς Άμμου και Φερμών.

Η μελέτη προβλέπει μεταξύ άλλων:

Χώρους στάθμευσης,
χωροθέτηση προσβάσιμων και φιλικών υποδομών προς ΑμΕΑ,
ορισμό όρων δόμησης και χρήσεις γης,
σημεία ενημέρωσης και παροχής πληροφοριών,
χώρους αναμονής κ.α.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μπαίνει σε τροχιά ένα λιμενικό έργο που εκτός την αισθητική αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων θα τονώσει όλες τις οικονομικές δραστηριότητες που εξαρτώνται από τη θάλασσα.

«Ακούσαμε τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες αλιείς του Δήμου μας και μετά από συστηματική δουλειά, καταφέραμε σήμερα να δρομολογούμε άλλο ένα έργο που θα καλύπτει κάθε τους ανάγκη διευκολύνοντας και αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά τους», δήλωσε σχετικά ο κ. Καλαντζάκης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon