cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Προχωρούν οι διαδικασίες για το δίκτυο υδατοδρομίων στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία δικτύου υδατοδρόμιων στην Κρήτη: Κατατέθηκε ο τεχνικός φάκελος για την άδεια ίδρυσης του Υδατοδρομίου Αγίας Γαλήνης, ενώ προχωρά η διαδικασία για το λιμάνι Κισσάμου…

Προχωρούν οι διαδικασίες για το δίκτυο υδατοδρομίων στην Κρήτη

Με δυο σημαντικά βήματα προχωράει το εγχείρημα δημιουργίας βιώσιμου δικτύου Υδατοδρομίων στην Κρήτη.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2022, κατατέθηκε ο τεχνικός φάκελος στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για την άδεια ίδρυσης του Υδατοδρομίου Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου. Η Άδεια Ίδρυσης θα βγει στο όνομα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου.

Ο τεχνικός φάκελος που εκπονήθηκε από τα «Ελληνικά Υδατοδρόμια», περιλαμβάνει, το Εγχειρίδιο του Υδατοδρομίου Αγίας Γαλήνης, τους χάρτες Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και Υδρογραφικής Υπηρεσίας με τις χωροθετήσεις των θαλασσοδιαδρόμων, το σημείο ελλιμενισμού υδροπλάνων, τα Τοπογραφικά σχέδια και τις Κατόψεις του Υδατοδρομίου καθώς και μια σειρά από δικαιολογητικά και νομιμοποιητικά έγγραφα του αιτούντος την άδεια.

Παράλληλα, το Λιμενικό Ταμείο Χανίων έλαβε τη σημαντική πρωτοβουλία να δημιουργήσει Υδάτινο Πεδίο στο λιμάνι Κισσάμου Χανίων. Για το σκοπό αυτό, ολοκλήρωσε σχετική διαγωνιστική διαδικασία, επιλέγοντας τα «Ελληνικά Υδατοδρόμια» ως ανάδοχο για την έγκριση του, εν λόγω, Υδάτινου Πεδίου.

Η Κρήτη, με την προσθήκη των δυο προαναφερομένων βημάτων, έρχεται πιο κοντά στον στόχο δημιουργίας εκτενούς δικτύου Υδατοδρομίων.

Ήδη έχει εκδοθεί ή άδεια ίδρυσης του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκεται το Υδατοδρόμιο Ιεράπετρας και ακολουθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης σε: Χερσόνησο, Χανιά, Ηράκλειο, Σητεία, Μαλεβίζι, Κόκκινο Πύργο Φαιστού, καθώς και Υδάτινα Πεδία σε: Πλακιά και σε σειρά παραθαλάσσιων ξενοδοχείων της Κρήτης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon